Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis online events bij Groei & Bloei

Gratis online events bij Groei & Bloei

GOES - De Groei & Bloei Nationale Tuinweek gaat online dit jaar! Tot en met 17 mei hebben wij elke maandagavond een prachtig gratis online event voor je! Drie lezingen en twee rondleidingen: het zijn live streams waarbij je via de chat vragen kunt stellen aan de sprekers. Elk event start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. 

Meedoen is heel simpel: klik vanaf ca. 19.15 uur op de avond van de lezing op: tv.elba-rec.nl/uitzending/groei-bloei

26 april:
Dutch Wave door Leo den Dulk. Zeg je Piet Oudolf, dan weten de meeste tuinliefhebbers precies over wie je het hebt. Overal ter wereld, van New York tot aan Leidsche Rijn, vind je zijn tuinontwerpen. Hij is samen met Ton ter Linden en Henk Gerritsen de drijvende kracht achter een nieuwe manier van ontwerpen met vaste planten.
De Dutch Wave tuiniert mét de natuur in plaats van tegen de natuur in en maakt gebruik van vaste planten, éénjarigen, siergrassen en bolgewassen. De beplanting moet het hele jaar de moeite waard zijn. Naast de bloei, is er schoonheid in de structuur, de vorm en de hoogte van de plant. Zeker ook als deze afgestorven zijn; door hun zaaddozen, verkleurd blad en stelen. Dutch Wave zoekt naar nieuwe, natuurlijk uitziende planten en bekende planten worden op een andere, lossere, meer natuurlijke manier gebruikt.
Tuinhistorisch onderzoeker en publicist Leo den Dulk neemt je mee in de golvende wereld van Dutch Wave!

3 mei:
Kleurenpalet van de tuinontwerper door Modeste Herwig. Modeste Herwig vertelt je met behulp van de kleurenwaaier hoe je contrast in je border krijgt. Of juist harmonie, immers ieder z’n smaak! Zij licht tijdens deze avond vele prachtige borders toe en laat zo zien hoe je de theorie in praktijk brengt.

10 mei:
Exclusieve rondleiding door Gerdien Griffioen.
In de Hortus Botanicus in Amsterdam zijn duurzaamheid en biodiversiteit centrale thema´s. Duurzaamheid zoals we die bijvoorbeeld tegenkomen in de natuur. Planten groeien in samenhang met hun omgeving en vormen een biotoop of ecosysteem. Gerdien Griffioen van de Hortus laat je verschillende biotopen zien met de specifieke aanpassingen die planten ontwikkeld hebben om in die biotoop optimaal te leven en zich voort te planten.
Tijdens de rondleiding door de tuin met de plantencollectie vinden we veel bloeiende planten waarvan de bloemen op verschillende manieren aantrekkelijk zijn voor insecten en vlinders. Gerdien laat je voorbeelden zien van duurzame oplossingen en strategieën uit de plantenwereld. Hoe zorgen planten ervoor dat insecten planten bestuiven? Welke rol spelen kleuren en vormen van planten bij de bestuiving? En wat betekenen alle vormen van bloeiwijzen voor de biodiversiteit in de natuur?
Veel planten uit de tuin in de Hortus kun je eigen tuin toe passen. In het kader van biodiversiteit heeft de Hortus afgelopen najaar een border ingericht met wilde planten. We hopen dat daar al wat plantjes van zichtbaar zijn om het verhaal erbij te vertellen.

17 mei:
Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Roos van Unen & Kristel van Dijk gaan op 17 mei samen met jou het smaakavontuur aan van de eetbare bloemen.
Bitter, zuur, pittig … alle smaken vind je terug in de bloemetjes die zij bij zich hebben. Knallend rood, helder geel, diep blauw, voor elke kleur is er wel een eetbare bloem. Versier een taart, salade of soep. En het leuke is, je kunt echt mee doen als je van tevoren het bloemenpakket bestelt. Zodra het pakket beschikbaar is, laten we het weten.
Maak tijdens deze workshop een spectaculaire ‘bloementrip’ met Roos en Kristel.

Voorjaarsactie
Ben je nog geen lid en wil je eens een jaar lid worden, met een ergonomisch gevormde Felco snoeischaar welke je nu er helemaal gratis bij krijgt, tot en met 19 mei. Gebruik het formulier om je aan te melden via onze afdeling: www.groei.nl/word-lid-van-groei-bloei

Meer uit Beveland

Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

21 minuten geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 uur geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

8 uur geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

22 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

1 dag geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

1 dag geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden