Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis knipbeurt voor 145 Bevelandse kinderen laat Asude stralen

Gratis knipbeurt voor 145 Bevelandse kinderen laat Asude stralen

GOES – De achtjarige Asude nam vorige week glunderend plaats in de kappersstoel van Charlie Hair. Zij was een van de 145 Bevelandse kinderen, tussen de 2 en 16 jaar, die gratis geknipt werd door een van de deelnemende kappers uit Goes en uit de omliggende dorpen. De actie is mogelijk gemaakt door stichting What Goes On. De Nighttrail NH 1816 was vorig jaar zo’n succes dat er budget over was. 

Sabine Maas, die What Goes On heeft opgericht met Marjo van Klooster, vertelt dat naast de kappersactie er ook nog 100 bonnen van Livera worden verdeeld onder de meiden van de Voedselbank. “Wat er dan nog overblijft wordt gestort op de rekening van de Voedselbank voor de aankoop van hygiënemateriaal. Wij zijn een stichting die voortgekomen is uit Stichting Jayden en Marjo en ik zetten ons in voor kinderen en dieren in Goes en omgeving. Op zaterdag 27 mei hebben we onze volgende actie. Dan vindt namelijk de allereerste editie van de badeendjesrace plaats in de Oostvest bij Café Baarends in Goes. We willen hiermee geld ophalen voor een dagje uit voor kinderen die leven in gezinnen met geldproblemen.”

Salonervaring

Jeroen van Charlie Hair hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd of hij mee wilde doen. “Als je iets kan doen, dan doe je dat natuurlijk.” Nathalie was één van de acht kapsters die de kinderen onder handen hebben genomen. “Sommige kinderen zijn nog nooit naar de kapper geweest. Naast een knipbeurt krijgen ze ook allemaal een goodiebag mee met daarin een kleurgel, haarband, een parfummetje en een appel. Het is de eerste keer dat we aan een dergelijke actie meedoen, maar ik vind het een supergoed initiatief. Ik vind het heel fijn om de kinderen een echte salonervaring te geven; even een momentje voor jezelf. Ze gaan weer naar buiten met een lach en hun haar zit weer mooi.”

Voor Asude was het kappersbezoek best spannend. “Ik heb nog bijna nooit mijn haar geknipt. Mijn moeder heeft het toen gedaan. Ze had het een beetje kort geknipt en toen leek ik op een schattige kat, dus dat wil ik weer. Ik ben wel blij met mijn haar omdat ik krullen heb. Het doet soms wel pijn als mijn moeder mijn haar borstelt. Ik heb al een strik-diploma en een voor-je-mamma-zorgen-diploma en nu krijg ik ook een knip-diploma en dat vind ik heel leuk”.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.whatgoeson.nl.

Meer uit Beveland

Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

2 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

4 uur geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

5 uur geleden
Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

9 uur geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

1 dag geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

2 dagen geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

3 dagen geleden