Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

In Nederland groeien circa 300.000 kinderen op in een gezin dat moeite heeft om rond te komen. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas. Zij kunnen zich niet aansluiten bij een sportvereniging, naar zwem- of muziekles en vaak is er ook geen geld voor schoolspullen, een verjaardag vieren, een fiets of kleding.

Weinig financiële middelen
Het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen, bestaande uit Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt ervoor dat deze kinderen - net zoals hun leeftijdgenoten - kunnen meedoen. Samen zetten zij zich in om kinderen en jongeren te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen zij door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit is echter nog niet bij alle ouders en kinderen in geldzorgen bekend.

Leergeld Oosterschelderegio
Om ouders en kinderen in Goes te informeren hebben Sam& voor alle kinderen en de Vebego Foundation de handen ineengeslagen met Stichting Leergeld Oosterschelderegio. Deze lokale leergeldstichting richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ delen de organisaties gratis schepijsjes uit in de wijk Goese Polder. Daarnaast informeren zij ouders over de beschikbare hulp in de gemeente. De actie start op woensdag 14 juni 2023 om 16:00 uur bij Wijkcentrum De Spinne (Joseph Lunslaan 7, 4463 CV Goes).

Meer uit Beveland

Stichting Lezen en Schrijven zet taalhelden in het zonnetje

GOES - Elk jaar zetten veel Zeeuwen de stap om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of om te gaan met computers en smartphones. Stichting Lezen en Schrijven zoekt deze helden voor de landelijke Taalheldenprijs 2024. Iedereen in Zeeland kan tot en met woensdag (3 april) een taalheld nomineren. 

2 uur geleden
Zeeland vraagt nogmaals aandacht voor tandartstekort: 'De tijd dringt!'

GOES - De Provincie vraagt in een brief aan de overheid opnieuw aandacht voor het groeiend aantal tekort aan tandartsen in Zeeland. Deze brief volgt op een unaniem aangenomen motie door de Provinciale Staten. Ondanks herhaalde verzoeken van de Provincie om aandacht voor dit probleem, ontbreken tot nu toe concrete oplossingen. 

3 uur geleden
Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

5 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

7 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

21 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 dag geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden