Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Gratis ijsje voor Zeeuwse eindexamenscholieren

Gratis ijsje voor Zeeuwse eindexamenscholieren

De bijna 4000 Zeeuwse scholieren die eindexamen doen, ontvangen een succeswens van de Provincie Zeeland. Ze krijgen allemaal een tegoedbon voor een gratis ijsje. Dat is onderdeel van de jaarlijkse campagne voor eindexamenscholieren die de provincie organiseert om jongeren te interesseren voor een studie of werk in Zeeland. “Examen doen is spannend. Zeker in coronatijd, na een jaar lang voornamelijk thuisonderwijs. Wij willen alle eindexamenleerlingen dan ook op een bijzondere manier succes wensen”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas. Als aftrap van deze actie deelden gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat maandagochtend 17 mei 2021 ijsjes uit op het schoolplein van het Asteria College en de Klimopschool in Middelburg.

Campagne
Op 17 mei starten de centrale eindexamens en eindtoetsen. Alle eindejaarsleerlingen krijgen een succeswens in de vorm van een ijscoupon met de tekst: ‘Houd je hoofd cool’. De coupons zijn, na activatie, tot begin september in te leveren bij een aantal ijssalons verspreid over de provincie. “Deze actie is tevens de start van een langetermijncampagne om de band met Zeeland warm te houden”, licht gedeputeerde Jo-Annes de Bat toe. Die campagne wordt georganiseerd door de betrokken partijen van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt, de Provincie Zeeland en de Economic Board Zeeland. “Voorgaande jaren ontvingen eindexamenleerlingen een brief bij hun diploma. De actie breiden we nu uit. Door via de tegoedbon contact te leggen met de jongeren en met ze in contact te blijven, hopen we aan hen te laten zien dat Zeeland veel te bieden heeft.”

Iedereen telt mee
In Zeeland is volop werk te vinden, op alle niveaus en in alle sectoren. Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt -waarin onderwijs, overheden en bedrijfsleven vertegenwoordigd zijn- zet zich in om de vele vacatures ingevuld te krijgen. Door Zeeuwen, mensen van buiten Zeeland, statushouders, deeltijdwerkers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen telt mee. Harry van der Maas: “Daarom vind ik het ook zo mooi dat we de actie starten op scholen voor speciaal onderwijs. Deze leerlingen stromen door naar onder andere de facilitaire en groensector en leveren daarmee een bijdrage aan de uitdaging waarvoor we staan.”

Boeien en binden
“Met de langetermijnstrategie willen we Zeeuwse jongeren tijdens hun loopbaan blijven boeien voor en binden aan Zeeland”, vervolgt Jo-Annes de Bat. Vanaf het moment dat ze op de middelbare school een studiekeuze moeten maken, een bijbaan of stage zoeken tot het moment dat ze zijn afgestudeerd en/of op zoek gaan naar werk. Tijdens hun loopbaan willen we hen benaderen met verschillende online en offline campagnes over Zeeland die aansluiten bij de levensfase waarin ze op dat moment zitten. Ook jongeren die van buiten onze provincie hier naartoe komen om te studeren, benaderen we tijdens de meerjarenstrategie. Met als doel om alle jongeren te laten zien wat voor moois Zeeland te bieden heeft en welke kansen hier op ze liggen te wachten op het gebied van wonen, werken en studeren.”

Bekijk de video: https://bit.ly/3ftQli8

www.houjehoofdcool.nl

Meer uit Zeeland

Zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal

Zoek je een hotel waar je flexibel een zakelijke overnachting kunt boeken? Ontdek dan het Otium Wellness Hotel in Roosendaal. De comfortabele en luxe kamers zijn volledig uitgerust voor een aangenaam zakelijk verblijf. Met 127 kamers, inclusief een kitchenette met spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond buiten de deur te dineren. Vanaf april is de Wellness geopend. Als je liever buiten de deur eet, bevinden verschillende restaurants zoals het Hooihuis en Mazzeltov zich op slechts twee minuten loopafstand. Maar dat is niet het enige wat de omgeving te bieden heeft. In Leisure Park Roosendaal is van alles te doen, waaronder verschillende sportscholen, een (indoor) golfbaan en het Designer Outlet Roosendaal. Na een lange werkdag kun je ontspannen in onze in-house wellness van Vitae Wellnessresorts.

2 weken geleden
Holland Datacenters opent 22 maart haar deur

Duurzame toekomst van datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving Vrijdag 22 maart 2024 Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVOatoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. "Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.”

3 weken geleden
De DELTA Ride for the Roses geeft het startschot

Op 1 februari vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF kankeronderzoek - plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl De bijeenkomst begon met een warm ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot.

3 weken geleden
Terugblik op de Banenmarkt

1 februari vond de Banenmarkt 'Werken in Zeeland' plaats in de Mythe in Goes. We kijken er positief op terug. Met 1250 bezoekers en ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren, was deze editie wederom succesvol. Bezoekers kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière, waarbij ze konden netwerken, in gesprek gaan met werkgevers en hun cv laten checken.Dit was de perfecte gelegenheid voor werkzoekenden om connecties te leggen en in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van bedrijven. Verschillende bedrijven stonden open om talent te verwelkomen, waardoor de Banenmarkt een divers scala aan carrièrekansen bood, of je nu een nieuwe uitdaging zocht in de technologische sector, zorg, onderwijs, of elders.

3 weken geleden
Holland Datacenters in Kloetinge opent haar deuren

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op donderdag 29 februari 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. “Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.” Eric van Scherpenzeel directeur Holland Datacenters B.V.

4 weken geleden
Scoor een BOB in de sportkantine

‘Rondje? Scoor eerst een BOB’; met de Zeeuwse BOB Sport campagne richt het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) zich dit jaar nadrukkelijk op sportkantines. Sporters, vrijwilligers, bestuurders en bezoekers van wedstrijden; een drankje in de kantine is vaak een vast onderdeel van de sportbeleving. “Het doel van de BOB Sport campagne is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Alcohol en verkeer gaan niet samen – niet in de auto, niet op de fiets. Regel dus vóóraf een BOB, als je van plan bent om in de sportkantine iets te drinken. Bezoekers van de sportkantines hiervan bewust maken, zorgt voor meer verkeersveiligheid in Zeeland.” De kantine is vaak dé plek om na te praten, de wedstrijd nog eens door te nemen of na trainingen even te relaxen met teamgenoten en vrienden. In kantines wordt, naast frisdranken, vaak ook bier geschonken. Dat is daar meestal goedkoper dan op een terrasje in de stad. Dit maakt het drinken van alcohol ook makkelijker. Met alle risico’s van dien, want naar huis gaan - op de fiets of met de auto - kan levensgevaarlijk zijn met een slok op. Amanda Flohr, communicatieadviseur van het ROVZ, is actief betrokken bij de Zeeuwse BOB Sport campagne. “Die campagne is belangrijk én nodig”, legt ze uit. “Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat maar liefst een kwart van onze verkeersdeelname voortvloeit uit sportactiviteiten en kantinebezoek. Door ons specifiek op deze groep te richten, kunnen we dus een belangrijke stap zetten op het gebied van verkeersveiligheid.”

1 maand geleden
Twintigjarig bestaan University College Roosevelt

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland. 20 jaar UCR In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

1 maand geleden