Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis ijsje voor Zeeuwse eindexamenscholieren

Gratis ijsje voor Zeeuwse eindexamenscholieren

De bijna 4000 Zeeuwse scholieren die eindexamen doen, ontvangen een succeswens van Provincie Zeeland. Ze krijgen allemaal een tegoedbon voor een gratis ijsje. Dat is onderdeel van de jaarlijkse campagne voor eindexamenscholieren die Zeeland organiseert om jongeren te interesseren voor studie of werk in Zeeland.

“Examen doen is spannend. Zeker in coronatijd, na een jaar lang voornamelijk thuisonderwijs. Wij willen alle eindexamenleerlingen dan ook op een bijzondere manier succes wensen”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas. Als aftrap van deze actie delen gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat op maandag 17 mei 2021 ijsjes uit op het schoolplein van het Asteria College en de Klimopschool in Middelburg. 

Campagne
Op 17 mei starten de centrale eindexamens en eindtoetsen. Alle eindejaarsleerlingen krijgen een succeswens in de vorm van een ijscoupon met de tekst: ‘Houd je hoofd cool’. De coupons zijn, na activatie, tot begin september in te leveren bij een aantal ijssalons verspreid over de provincie. “Deze actie is tevens de start van een langetermijncampagne om de band met Zeeland warm te houden”, licht gedeputeerde Jo-Annes de Bat toe. Die campagne wordt georganiseerd door de betrokken partijen van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt, de Provincie Zeeland en de Economic Board Zeeland. “Voorgaande jaren ontvingen eindexamenleerlingen een brief bij hun diploma. De actie breiden we nu uit. Door via de tegoedbon contact te leggen met de jongeren en met ze in contact te blijven, hopen we aan hen te laten zien dat Zeeland veel te bieden heeft.”

Iedereen telt mee
In Zeeland is volop werk te vinden, op alle niveaus en in alle sectoren. Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt -waarin onderwijs, overheden en bedrijfsleven vertegenwoordigd zijn- zet zich in om de vele vacatures ingevuld te krijgen. Door Zeeuwen, mensen van buiten Zeeland, statushouders, deeltijdwerkers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen telt mee. Harry van der Maas: “Daarom vind ik het ook zo leuk dat we de actie starten op scholen voor speciaal onderwijs. Deze leerlingen stromen door naar onder andere de facilitaire en groensector en leveren daarmee een bijdrage aan de uitdaging waarvoor we staan.”

Boeien en binden
“Met de langetermijnstrategie willen we Zeeuwse jongeren tijdens hun loopbaan blijven boeien voor en binden aan Zeeland”, vervolgt Jo-Annes de Bat. Vanaf het moment dat ze op de middelbare school een studiekeuze moeten maken, een bijbaan of stage zoeken tot het moment dat ze zijn afgestudeerd en/of op zoek gaan naar werk. Tijdens hun loopbaan willen we hen benaderen met verschillende online en offline campagnes over Zeeland die aansluiten bij de levensfase waarin ze op dat moment zitten. Ook jongeren die van buiten onze provincie hier naartoe komen om te studeren, benaderen we tijdens de meerjarenstrategie. Met als doel om alle jongeren te laten zien wat voor moois Zeeland te bieden heeft en welke kansen hier op ze liggen te wachten op het gebied van wonen, werken en studeren.”

Meer uit Middelburg

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

3 uur geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

6 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

7 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

8 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

10 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

20 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

23 uur geleden