Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis bloeddrukmeting helpt hoge bloeddruk opsporen

Gratis bloeddrukmeting helpt hoge bloeddruk opsporen

MIDDELBURG - Op verschillende locaties in Zeeland kunnen mensen vanaf maandag (27 mei) gratis hun bloeddruk laten meten. 'Een hoge bloeddruk voel je niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte', aldus de Hartstichting.

Een hoge bloeddruk kan leiden tot onder meer een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting mensen op om regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. 'Als het nodig is, kunnen ze tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.'

Bloeddrukmeetpunten

Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken. Zeeuwen kunnen terecht bij locaties in Vlissingen, Middelburg, Vrouwenpolder, Kapelle en Kloetinge.

Tips

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar een hoge bloeddruk heeft. 'Een deel van hen gebruikt medicatie of heeft de leefstijl aangepast om de bloeddruk te verlagen. Maar zo'n 40 procent weet niet dat zij een verhoogde bloeddruk heeft. Dit zijn zo'n 1,2 miljoen Nederlanders.'

De Hartstichting wil daarom mensen stimuleren om hun bloeddruk te laten meten. 'De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.'

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

11 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

13 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

13 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

13 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

17 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden