Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis biologisch bloemenzaad voor huurders

Gratis biologisch bloemenzaad voor huurders

Donderdag (22 april) is het Nationale zaaidag. Er gaan dan in heel Nederland miljoenen zaadjes in de grond om voedselbanken voor bijen te creëren. In de dagen rondom deze zaaidag deelt woningcorporatie Beveland Wonen gratis zakjes biologisch bloemenzaad uit aan haar bewoners.

“Het gaat slecht met de Zeeuwse bij”, zegt Davy Fonteine van Beveland Wonen. “Het vinden van voldoende voedsel wordt voor bijen en andere insecten steeds moeilijker. Mensen vervangen namelijk steeds vaker planten en bloemen voor tegels of grind.” Met het uitdelen van gratis biologisch bloemenzaad hoopt de corporatie bewoners te stimuleren om hun woonomgeving een klein beetje te vergroenen. “Planten en bloemen zijn niet alleen goed voor onze bijen, maar zorgen ook voor een koeler leefklimaat. Daarbij kan het regenwater beter wegstromen, waardoor er minder wateroverlast ontstaat.”

Bijenhotels

Medewerkers van Beveland Wonen die veel in de wijk te vinden zijn, hebben deze week zakjes biologisch bloemenzaad bij. “Als we dan langskomen voor bijvoorbeeld een reparatie, laten we direct een zakje bloemzaad achter. Huurders kunnen sinds dinsdag ook zelf een zakje ophalen, buiten bij ons kantoor aan de Livingstoneweg 11 in Goes.” Naast het uitdelen van bloemzaad, plaatst de corporatie binnenkort ook bijenhotels in tuinen van grote complexen. In zo’n hotel kunnen insecten even rusten of schuilen. Er worden ook een aantal kleinere insectenhotels gratis beschikbaar gesteld aan huurders.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Graafmachinist rijdt tegen hoogspanningskabel bij ‘s-Heerenhoek

’s-HEERENHOEK - Een graafmachinist is maandag aan het einde van de ochtend bij ’s-Heerenhoek met de kraan tegen een hoogspanningskabel gereden. De man bleef ongedeerd.De bestuurder reed rond 11.30 uur over de Borsselsedijk (N666) tussen ‘s-Heerenhoek en Nieuwdorp toen het misging. Na de melding van het ongeluk is de brandweer opgeroepen. Die kwam met een tankautospuit en  schuimblusvoertuig ter plekke. De chauffeur bleef ongedeerd. Voor de zekerheid hebben hulpverleners van de ambulance de man onderzocht. Hij moest bij de politie een blaastest doen, had geen alcohol gedronken.

13 uur geleden
Zeeuwse wind als voorbeeld voor Europa

De komst van het Kenniscentrum op de Kenniswerf in Vlissingen brengt nieuwe kansen met zich mee voor de Zeeuwse onderwijsinstellingen. Zo ook voor Scalda. Het unieke windproject dat ze zo’n drie jaar geleden leven inbliezen dient inmiddels als voorbeeld voor de rest van de wereld, maar tijd om stil te zitten is er niet.

1 dag geleden
Man (34) aangehouden na doodsbedreigingen bij bijtincident op Jozef Israelstraat

GOES - De politie heeft vanochtend een 34-jarige man uit Goes aangehouden na bedreigingen eerder deze week. De hond van de verdachte zou een kat hebben gebeten op de Jozef Israelstraat, waarna de gemoederen hoog opliepen.

2 dagen geleden
Variatie en werksfeer maken het bij ITN

MIDDELBURG - Eind 2019 gaf grondlegger Hans Niewenhuijse de bedrijfsvoering van Installatie Techniek Niewenhuijse (ITN) over aan vijf van zijn kinderen. De nieuwe directeuren hebben de kernwaarden met de paplepel binnen gekregen en verdelen de verantwoordelijkheden op basis van talent en interesse. Feitelijk precies zoals ze met hun personeel omgaan. Ze bieden hen de combinatie van werken en leren, doorgroeiopties en een gevarieerd werkpakket op basis van talent en interesse.

2 dagen geleden
‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

GOES – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie hebben verricht. Vijf jongeren kregen onlangs zo’n lintje en zij vertellen hierover deze weken in de Bode. In deze laatste aflevering vertelt Tara van Os over haar belangeloze inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. Zij is met haar vijftien jaar de jongste vrijwilliger die binnen deze scoutinggroep actief is.

3 dagen geleden
Het Loze Vissertje gaat voor topzomer

HET SAS - De bootvrienden Philippe, Stien en Peter vinden het een verademing dat ze weer op het terras kunnen zitten met een hapje en een drankje. “Om op deze manier contact te maken met anderen, dat hebben we echt gemist”, vertellen ze buiten aan een tafeltje bij café restaurant Het Loze Vissertje in Het Sas.

3 dagen geleden
Franda van der Zande wint Borselse fotowedstrijd

HEINKENSZAND - Met haar foto van kolenopslag Novet heeft Franda van der Zande de fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele 2020 gewonnen. Zij ontving vrijdagmorgen een waardebon van 300 euro.

3 dagen geleden