Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus wil agenten niet onder Veteranenwet brengen

Grapperhaus wil agenten niet onder Veteranenwet brengen

DEN HAAG (ANP) - Het is volgens demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus "technisch niet mogelijk" om agenten dezelfde wettelijke veteranenstatus te geven als militairen, zoals de Nederlandse Politiebond (NPB) graag zou zien. "De Veteranenwet is heel specifiek ingericht. Juridisch kun je dit er zo niet onder passen, dat moeten we ook niet willen". Wel onderschrijft Grapperhaus de roep van politiemensen om meer erkenning.

Volgens NPB-voorzitter Jan Struijs zou de veteranenstatus moeten gelden voor politiemensen die 25 jaar of langer in dienst hebben gezeten. Dat zou hen recht op extra zorg geven, dat vooral belangrijk is voor agenten die vanwege hun werk lijden aan een posttraumatisch stressstoornis (PTSS). Door een symbool op hun kleding zouden ze bovendien herkenbaar zijn als veteraan en zullen ze volgens Struijs meer erkenning krijgen voor hun jaren als agent.

Grapperhaus snapt de roep om meer en zichtbare erkenning, maar hij denkt dan eerder aan een andere regeling. "We hebben al een politie-onderscheiding en dergelijke om die vorm van erkenning recht te doen."

Verder wijst hij erop dat er al enige tijd wordt gesproken over hulp aan politiemensen met PTSS. "Daar zijn we al een heel eind in gevorderd en daar zijn in het voorjaar afspraken over gemaakt." Grapperhaus hoopt dit dossier zelf nog af te kunnen ronden, samen met de bonden, de korpsleiding en de ondernemingsraad van de politie.

Meer uit Binnenland

Meerdere bijeenkomsten ter herdenking van begin oorlog Oekraïne

UTRECHT (ANP) - Op meerdere plekken in het land komen zaterdag mensen samen om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne, die precies twee jaar geleden begon. Zo is er in Utrecht aandacht voor de vluchtelingen van de oorlog.

39 minuten geleden
Klimaatactivisten willen ondanks verbod A10 blokkeren

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.

41 minuten geleden
Jaar van de draak verwelkomd tijdens viering Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG (ANP) - Het Chinees Nieuwjaar wordt zaterdag gevierd. In het centrum van Den Haag is het de hele dag feest. Het is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd eind januari of begin februari plaats. Het jaar 4722 staat in het teken van de draak.

42 minuten geleden
Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

4 uur geleden
Brennerautobahn weer open, vakantiegangers kunnen naar huis

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

4 uur geleden
3000 gedupeerden van Babboe-bakfiets melden zich op website

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 3000 bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld via de website bakfietsclaim.nl, meldt het advocatenkantoor Birkway dat het meldpunt vrijdag heeft gelanceerd. Op de website wordt onder meer geïnventariseerd hoeveel gedupeerden er zijn en worden de problemen met de bakfietsen in kaart gebracht.

9 uur geleden
Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

11 uur geleden