Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Graaf Jan van Naussauschool krijgt groen schoolplein

Graaf Jan van Naussauschool krijgt groen schoolplein

WEST-SOUBURG – De Vlissingse basisschool Graaf Jan van Nassauschool heeft een voucher gewonnen om hun schoolplein te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Voor hun plan ontvangt de school een bijdrage van maximaal 10.000 euro van de provincie Zeeland en 5.000 euro van de gemeente Vlissingen. In totaal kregen acht scholen in Zeeland deze speciale bijdrage. 

De toekenning geschiedt in het kader van het programma Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met GGD Zeeland, Landschapsbeheer Zeeland, Sport Zeeland, Hogeschool Zeeland, Jantje Beton, de Zeeuwse NME-centra, Stichting Springzaad en Waterschap Scheldestromen en ZMF (Plan Boom). Ambitie is om in één schoolgeneratie alle schoolpleinen in Zeeland te vergroenen en te benutten als speel- en leerplek. Het plan van de Graaf Jan van Nassauschool past goed in deze ambitie. Voorwaarde van de bijdrage is dat de school een Gezonde School is of in 2022 hiermee aan de slag gaat. 

Plan Boom
De Graaf Jan van Nassauschool ontvangt in het kader van Plan Boom, een project van de Zeeuwse Milieu Federatie, van Waterschap Scheldestromen tevens 400 euro waarvan vier bomen en planten kunnen worden aangeschaft. De kosten voor aanschaf, boompalen, planten en dergelijke vallen onder dit budget. De docenten van de school krijgen ook een speciale buitenlestraining aangeboden. Tijdens deze buitenlestraining leren en ervaren de docenten hoe je het schoolplein in kunt zetten tijdens de les. Het leerkrachtenteam krijgt praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Door naar het gebruik van het plein te kijken, kunnen er ook weer nieuwe wensen voor de inrichting van het plein naar voren komen.

Meer uit Vlissingen

‘Vanaf ons balkon zie je alle herkenningspunten van de stad’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Voordracht Frans Naereboutprijs tot 29 augustus 2022

VLISSINGEN - De Frans Naereboutprijs wordt in 2022 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!Ook dit jaar is er weer een aanmoedigingsprijs. Ook hiervoor kunt u een organisatie of vrijwilliger voordragen. 

2 dagen geleden
Scooterbestuurster lichtgewond bij ongeval Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – Bij een ongeval op de Ritthemsestraat in Oost-Souburg is vanmiddag een scooterbestuurster lichtgewond geraakt. Ze is ter plaatse behandeld.

4 dagen geleden
Auto beschadigd bij eenzijdig ongeval Nieuwe Vlisssingseweg

VLISSINGEN - Een bergingsbedrijf heeft zaterdagavond een beschadigde personenauto getakeld afgevoerd na een eenzijdig ongeval. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

5 dagen geleden
Zomeravondwandelen voor mantelzorgers door Vlissingen

VLISSINGEN - Mantelzorgorganisatie Manteling organiseert in de zomermaanden avondwandelingen voor mantelzorgers. De laatste wandeling deze zomer is op donderdagavond 25 augustus en begint om 19.00 uur. Deze keer is de route binnen de gemeente Vlissingen.

5 dagen geleden
Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

6 dagen geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

1 week geleden