Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Graaf Jan van Naussauschool krijgt groen schoolplein

Graaf Jan van Naussauschool krijgt groen schoolplein

WEST-SOUBURG – De Vlissingse basisschool Graaf Jan van Nassauschool heeft een voucher gewonnen om hun schoolplein te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Voor hun plan ontvangt de school een bijdrage van maximaal 10.000 euro van de provincie Zeeland en 5.000 euro van de gemeente Vlissingen. In totaal kregen acht scholen in Zeeland deze speciale bijdrage. 

De toekenning geschiedt in het kader van het programma Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met GGD Zeeland, Landschapsbeheer Zeeland, Sport Zeeland, Hogeschool Zeeland, Jantje Beton, de Zeeuwse NME-centra, Stichting Springzaad en Waterschap Scheldestromen en ZMF (Plan Boom). Ambitie is om in één schoolgeneratie alle schoolpleinen in Zeeland te vergroenen en te benutten als speel- en leerplek. Het plan van de Graaf Jan van Nassauschool past goed in deze ambitie. Voorwaarde van de bijdrage is dat de school een Gezonde School is of in 2022 hiermee aan de slag gaat. 

Plan Boom
De Graaf Jan van Nassauschool ontvangt in het kader van Plan Boom, een project van de Zeeuwse Milieu Federatie, van Waterschap Scheldestromen tevens 400 euro waarvan vier bomen en planten kunnen worden aangeschaft. De kosten voor aanschaf, boompalen, planten en dergelijke vallen onder dit budget. De docenten van de school krijgen ook een speciale buitenlestraining aangeboden. Tijdens deze buitenlestraining leren en ervaren de docenten hoe je het schoolplein in kunt zetten tijdens de les. Het leerkrachtenteam krijgt praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Door naar het gebruik van het plein te kijken, kunnen er ook weer nieuwe wensen voor de inrichting van het plein naar voren komen.

Meer uit Vlissingen

Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

1 dag geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

1 dag geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

1 dag geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

2 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

2 dagen geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

2 dagen geleden