Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GR de Bevelanden sluit 2020 af met positieve cijfers

GR de Bevelanden sluit 2020 af met positieve cijfers

Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden sluit 2020 af met een positief saldo van 630.000 euro. 

GR de Bevelanden is een samenwerkingsverband van de gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal. Inwoners van deze gemeenten kunnen bij de GR terecht bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) voor onder meer het aanvragen van een bijstandsuitkering, tegemoetkomingen voor mensen met een laag inkomen en maatwerkvoorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Meevaller

Directeur Patrick van den Beemt van GR de Bevelanden noemt het positieve saldo een mooi resultaat voor de organisatie. ‘Corona bracht ander werk met zich mee. Het is ons gelukt om ondernemers in korte tijd te voorzien van steunpakketten.’ Hiervoor is de Tijdelijke overbruggingsuitkering ondernemers (Tozo-regeling) opgezet. ‘Er zijn ruim 1.900 uitkeringen Tozo-levensonderhoud en 100 aanvragen bedrijfskapitaal verstrekt.’

Op 1 februari 2020 begon Van den Beemt als algemeen directeur bij GR de Bevelanden. ‘Vanaf het eerste moment is er aandacht geweest voor financiële sturing en het transparant maken van afwegingen en keuzes. Er zijn door corona bedrijfs- en opleidingskosten lager uitgevallen. Verder hebben we een onverwachte meevaller gehad als gevolg van nabetaling van een in 2016 afgesloten subsidietraject.’ 

Meer informatie is te vinden op: www.grdebevelanden.nl.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

18 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

19 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden