Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur Florida: naar school gaan moet vrijblijvend zijn

Gouverneur Florida: naar school gaan moet vrijblijvend zijn

TALLAHASSEE (ANP) - De gouverneur van Florida wil dat scholen op basis van vrijblijvendheid opengaan. Ouders moeten zelf kunnen bepalen of ze hun kind naar school sturen en schoolbesturen moeten kunnen bepalen of er les in de klas wordt gegeven. Dat zei de Republikein Ron DeSantis woensdag.

De Amerikaanse staat had eerder aangekondigd dat de scholen in augustus, met de start van het nieuwe schooljaar, weer opengaan. Dat terwijl het coronavirus in Florida nog altijd om zich heen grijpt met rond de 10.000 nieuwe besmettingen per dag. DeSantis merkte daarbij op dat kinderen het virus nauwelijks overdragen. Daarop barstte een storm van kritiek los van onder anderen leraren en ouders. Een lerarenvakbond stapte zelfs naar de rechter.

In een poging de onrust weg te nemen pleit DeSantis nu voor vrijblijvendheid. Hij zegt dat leraren die tot een risicogroep behoren of zich er niet prettig bij voelen de mogelijkheid moeten hebben om op afstand les te geven.

Ook president Donald Trump liet zich woensdag uit over het onderwijs. Hij is voorstander van het heropenen van de scholen en zei er geen problemen mee te hebben als zijn zoon Barron en kleinkinderen weer naar school gaan.

Meer uit Buitenland

Dodelijk marburgvirus duikt op in Tanzania

DODOMA (ANP/AFP) - Het dodelijke marburgvirus heeft in het Oost-Afrikaanse Tanzania zeker vijf slachtoffers geëist. Volgens de autoriteiten is de verspreiding van de ziekte inmiddels onder controle gebracht. Er zou geen reden zijn tot paniek.

38 minuten geleden
Poetin: Chinees vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk basis zijn

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het Chinese vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk als basis dienen om het conflict op te lossen als Kyiv en westerse bondgenoten daar klaar voor zijn. De Russische president Vladimir Poetin heeft dat verklaard na overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping in Moskou, aldus Russische persbureaus. Het Westen vecht volgens Poetin in Oekraïne door "tot de laatste Oekraïner".

1 uur geleden
23 NAVO-landen steken minder geld in defensie dan afgesproken

BRUSSEL (ANP) - Van de dertig NAVO-landen hebben er 23 afgelopen jaar niet zoveel geld in hun defensie gestoken als afgesproken. Ook Nederland deed dat niet, al doen zeventien landen het nog slechter. Komende zomer wil het militaire bondgenootschap de defensie-uitgaven juist nog opschroeven.

1 uur geleden
Moskou pakt mensenrechtenorganisatie aan en vervolgt voorzitter

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische politie heeft dinsdag invallen gedaan bij leden van de mensenrechtenorganisatie Memorial, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Een van de voorzitters, Oleg Orlov, wordt vervolgd voor het "in diskrediet brengen" van het Russische leger. Een aantal mensen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

3 uur geleden
Stoltenberg: Rusland en China werken steeds inniger samen

BRUSSEL (ANP) - Rusland en China werken steeds nauwer samen, maakt NAVO-chef Jens Stoltenberg bezorgd op uit het bezoek van de Chinese president aan Moskou. De westerse militaire alliantie heeft volgens hem aanwijzingen dat Rusland China om wapens heeft gevraagd. Maar vooralsnog is er geen bewijs dat Beijing daar gehoor aan heeft gegeven, zegt de secretaris-generaal.

3 uur geleden
EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

4 uur geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

4 uur geleden