Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur Florida: naar school gaan moet vrijblijvend zijn

Gouverneur Florida: naar school gaan moet vrijblijvend zijn

TALLAHASSEE (ANP) - De gouverneur van Florida wil dat scholen op basis van vrijblijvendheid opengaan. Ouders moeten zelf kunnen bepalen of ze hun kind naar school sturen en schoolbesturen moeten kunnen bepalen of er les in de klas wordt gegeven. Dat zei de Republikein Ron DeSantis woensdag.

De Amerikaanse staat had eerder aangekondigd dat de scholen in augustus, met de start van het nieuwe schooljaar, weer opengaan. Dat terwijl het coronavirus in Florida nog altijd om zich heen grijpt met rond de 10.000 nieuwe besmettingen per dag. DeSantis merkte daarbij op dat kinderen het virus nauwelijks overdragen. Daarop barstte een storm van kritiek los van onder anderen leraren en ouders. Een lerarenvakbond stapte zelfs naar de rechter.

In een poging de onrust weg te nemen pleit DeSantis nu voor vrijblijvendheid. Hij zegt dat leraren die tot een risicogroep behoren of zich er niet prettig bij voelen de mogelijkheid moeten hebben om op afstand les te geven.

Ook president Donald Trump liet zich woensdag uit over het onderwijs. Hij is voorstander van het heropenen van de scholen en zei er geen problemen mee te hebben als zijn zoon Barron en kleinkinderen weer naar school gaan.

Meer uit Buitenland

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

1 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

3 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

3 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

4 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

4 uur geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

PEZINOK (ANP/AFP) - De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

6 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

CHARKIV (ANP/AFP) - Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is "bevrijd" en dat verder wordt opgerukt.

9 uur geleden