Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouden Harp gaat dit jaar naar ADE-grondlegger Anna Knaup

Gouden Harp gaat dit jaar naar ADE-grondlegger Anna Knaup

BUSSUM (ANP) - Anna Knaup is dit jaar de winnaar van de Gouden Harp. Knaup mag de prijs op 16 mei in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in theater Spant! in Bussum. Knaup was betrokken bij de eerste jaren van het Amsterdam Dance Event, dat in de loop der jaren uitgroeide tot 's werelds grootste clubfestival met jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.

De Gouden Harp wordt aan Knaup toegekend vanwege haar "cruciale en faciliterende rol in de ontwikkeling en professionalisering van de Nederlandse dancemuziek." "Anna was in 1996 haar tijd ver vooruit. Met vrijwel niks heeft ze ADE neergezet", stelt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur. "Tot op de dag van vandaag is dance Nederlands meest succesvolle muzikale exportproduct en Anna heeft daar zonder meer een belangrijk aandeel in."

Knaup vertegenwoordigt met haar eigen agency ook verschillende toonaangevende Nederlandse dj's als Afrojack, Kriss Kross Amsterdam en Hardwell. Laatstgenoemde zal de Gouden Harp aan Knaup overhandigen.

De Buma Awards zijn de prijzen voor de meest succesvolle componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers achter de hits van het afgelopen jaar. Ook worden ieder jaar een aantal juryprijzen uitgereikt. De Lennaert Nijgh Prijs gaat bijvoorbeeld naar de beste tekstdichter en de Lifetime Achievement Award is bedoeld voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden