Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goud en brons voor Vlissingen op NK Lifesaving Ocean

Goud en brons voor Vlissingen op NK Lifesaving Ocean

OUDDORP - Afgelopen weekend vond op het strand aan de brouwersdam het NK Lifesaving Ocean plaats. Hierin namen zo'n 120 deelnemers van vijftien verschillende reddingsbrigades het tegen elkaar op tijdens diverse individuele onderdelen en een aantal team onderdelen.Voor velen in Europa nog geen hele bekende sport, maar op de wedstrijden gaat het er fanatiek aan toe. Deelnemers nemen het op tegen elkaar in verschillende zwem-, ren- en reddingsproeven en gebruiken daarbij onder meer rescue boards en een surfski.Lifesaving Team Vlissingen, de ocean wedstrijdploeg van de Dr. A. Stavermanbrigade, reisde af met tien atleten en wist met het junioren team, bestaande uit Cas Bisdom, Tim Geselle, Mitch de Mare en Jurre Boerman, een bronzen medaille te behalen. Jurre behaalde ook nog individueel brons op de 2 km beach run.Ook bij het onderdeel Beach Flags was brons de favoriete kleur. Hier wisten Mitch de mare, Fleur van Liere en Lot Kallemein brons te bemachtigen. Lot, deelnemend in de hoofdklasse Senioren A, kreeg daarnaast bij de 90m Beach Sprint brons in handen.Jan Brink, deelnemend bij de Masters 50+, ontving een gouden plak op de Surf Race en daarnaast nog brons op het onderdeel 1km Beach Run en de board race.Prachtige prestaties voor het Vlissingse Team, welke 27 & 28 juli zelf een wedstrijd organiseren op het Badstrand in Vlissingen. Dit vanwege het 100-jarig bestaan van de Vlissingse brigade en om de Vlissingers en toeristen kennis te laten maken met de sport. Ook hier worden diverse (inter)nationale clubs verwacht.

Meer uit Vlissingen

Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

1 dag geleden
Acteur Raymond Thiry ontvangt Career Achievement Award bij Film by the Sea

VLISSINGEN - Raymond Thiry ontvangt op zondag 8 september in Vlissingen de Career Achievement Award van de 26e editie van het festival Film by the Sea. Dat vindt van 6 tot en met 15 september plaats in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. 'De 64-jarige acteur, die beroemd werd met zijn vertolkingen van bikkelharde mannen met (soms) een klein hartje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse film- en televisiewereld', schrijft de festivalorganisatie in een persbericht. Thiry verwierf onder meer bekendheid met zijn rol van 'Luther' in de succesvolle misdaadserie Penoza.

1 dag geleden
'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

2 dagen geleden
Eerste reggaefestival in het Nollebos

VLISSINGEN - Op zaterdag 20 juli wordt de eerste editie van het nieuwe reggaefestival Reggae Rhapsody gehouden op het terrein bij de voormalige sauna in het Nollebos. Vanaf 14 uur treden acht reggaeartiesten op. Het festival wordt georganiseerd door Kenneth en Ingrid Engeldal van de Stichting Cultuur Educatie Muziek Advies (SCEMA).

3 dagen geleden
Politie bemiddelt bij verkeersruzie parkeerterrein Gamma Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is dinsdagavond ingezet voor een ongeluk die ontaarde in een verkeersruzie ter hoogte van de Gamma te Vlissingen.

3 dagen geleden
Inbraak bouwkeet Vlissingen, twee fietsen inbeslaggenomen

VLISSINGEN - De politie is gisteravond met meerdere eenheden ingezet voor een inbraak aan de Van de Bossestraat in Vlissingen. De politie heeft twee fietsen in beslag genomen.

3 dagen geleden
Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

5 dagen geleden