Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gommers: OMT-advies steeds moeilijker door gebrekkige data

Gommers: OMT-advies steeds moeilijker door gebrekkige data

DEN HAAG (ANP) - Het overleg van het Outbreak Management Team (OMT) van afgelopen woensdag was het moeilijkste tot nu toe, zegt ic-baas en OMT-lid Diederik Gommers. Uit die bijeenkomst kwam het advies waarop het demissionaire kabinet de vrijdagavond aangekondigde maatregelen heeft gebaseerd. Volgens hem neemt de verdeeldheid onder de belangrijkste adviseurs van het demissionaire kabinet toe.

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care zegt dat dat vooral komt doordat de cijfers waar het OMT zich op baseert, zoals de voorspelde ziekenhuisopnames, de laatste tijd hoger bleken dan waar eerder op was gerekend. "Dat maakt OMT-deelnemers onzekerder. Je ziet nu gewoon dat het niet meer helemaal onder controle is", aldus Gommers.

Zelf was het ic-hoofd samen met "enkele andere OMT-leden" voorstander van een harde lockdown. Toch zegt Gommers vrede te hebben met het uiteindelijke, minder strikte, OMT-advies, waar het kabinet zich volgens de ic-arts "aardig" aan heeft gehouden. "Ook doet het mij goed dat het kabinet zegt lang over het nemen van besluiten te hebben gedaan en er extra over heeft nagedacht."

Volgens Gommers is het belangrijkste of mensen zich aan de maatregelen gaan houden. "Ik ga ervan uit dat als je dingen afsluit, de contacten afnemen. Maar dan moeten er geen alternatieven worden georganiseerd achter de voordeur." De arts zegt moeilijk in te kunnen schatten of dat gaat gebeuren. "Ik hoop van niet."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
Maar natuurlijk gaan er nu veel feestjes thuis plaats vinden. Dat kan een foetus nog wel bedenken. Dus Den Haag & Co zeker weten ook wel. En daar is geen coronapas nodig daar hoef je niet eerst getest te zijn om naar binnen te mogen en daar is geen enige controle op welke corona regels what so ever dus het laat zich raden wat het effect op de besmettingen daarvan gaat zijn. Precies zoals Den Haag het graag wil hebben.
dimon714 1 maand geleden
Gaat het aardig op lijken, de Loof. Zie het om heen gebeuren. Eertste golf corona, twee vaccinaties, nu weer corona. Heftig nu, werken in de zorg!
Kanonne 1 maand geleden
Portugal 83% volgens de laatste cijfers. Dus genoeg mafketels over om ernstig ziek te worden. Stop met zeiken en laat je vaccineren doe er wat aan
C.J. de Loof 1 maand geleden
Ik heb wat minder gebrekkige data voor u Portugal (het beste leerling van de klas) 98% gevaccineerd gaat weer maatregelen nemen! IJsland en Gibraltar idem dito bij 98% is het lastig om de ongevaccineerden de schuld te geven. Conclusie???? vaccin werkt niet!!!!

Meer uit Binnenland

Peter van der Vorst: RTL wist niets van misstanden bij The Voice

HILVERSUM (ANP) - Programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst, noemt het "pijnlijk" dat de zender niet op de hoogte is gesteld van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice. Van der Vorst zei in de talkshow Beau dat ook na specifieke navraag door RTL bij producent ITV of er iets was dat ze moesten weten, niets is gezegd.

1 uur geleden
Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Acteur Jacob Derwig heeft het negentiende seizoen van De Slimste Mens gewonnen. De acteur versloeg vrijdagavond in de finale van de KRO-NCRV-kennisquiz journalist Martin Visser en schrijver Frank Heinen. Derwig (52) is de eerste acteur die de quiz wint. Hij volgt cabaretière Lisa Loeb op. Die won vorige zomer De Slimste Mens.

3 uur geleden
Centrum Seksueel Geweld roept op 'victim blaming' te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft een 'Brief aan Nederland' geschreven waarin het oproept zogenoemde 'victim blaming' van slachtoffers van seksueel geweld te voorkomen. "Want we weten nog altijd niet goed met die verhalen om te gaan. Vijfenzeventig (!) procent van de slachtoffers van seksueel geweld krijgt te maken met beschuldigende opmerkingen en ongepaste vragen", zo staat in de brief.

5 uur geleden
Aantal chats Slachtofferhulp verdriedubbeld na BOOS-uitzending

BERGEN (ANP) - Het aantal chatgesprekken dat Slachtofferhulp voert is verdriedubbeld sinds de BOOS-uitzending van donderdagmiddag over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland. Het aantal telefoontjes is verdubbeld, zegt een woordvoerder nadat NU.nl eerder over de drukte bij de hulpdienst berichtte.

5 uur geleden
Staatsagent: KLM moet meer doen tegen belastingontwijking piloten

DEN HAAG (ANP) - KLM moet beter zijn best doen om te voorkomen dat het bedrijf meewerkt aan belastingontwijking door piloten en cabinepersoneel dat buiten Nederland woont. De regeling voor hun reiskostenvergoeding maakt het makkelijk om in het buitenland te gaan wonen om belastingredenen. Staatsagent bij KLM Jeroen Kremers gaat daarover in gesprek met de luchtvaartmaatschappij, melden ministers Sigrid Kaag (Financiën) en Mark Harbers (Infrastructuur) aan de Kamer.

5 uur geleden
KHN teleurgesteld dat Rutte de horeca geen duidelijkheid geeft

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is teleurgesteld dat er voor het weekeinde geen duidelijkheid is gekomen over versoepelingen van de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte wilde tijdens de persconferentie na de ministerraad alleen zeggen dat hij "gematigd optimistisch" is dat het kabinet dinsdag versoepelingen kan aankondigen. Daarbij wordt als eerst gekeken naar sectoren die hun deuren nog gesloten moeten houden, zoals de horeca en de cultuursector.

6 uur geleden
Weerman Piet Paulusma geridderd in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Weerman Piet Paulusma is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in de Statenzaal in het provinciehuis in Leeuwarden. Paulusma kreeg deze koninklijke onderscheiding van de commissaris van de Koning van Friesland Arno Brok en burgemeester van Harlingen Ina Sjerps. "Paulusma toont zich een ware ambassadeur voor Fryslân en de Friese taal", aldus Brok.

6 uur geleden