Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goesenaar Owen Kaat is één van de zeven kleine criminelen

Goesenaar Owen Kaat is één van de zeven kleine criminelen

GOES - Of het lukt om van acteren zijn beroep te maken, weet de 15-jarige Owen Kaat niet. Aan durf en de wil ontbreekt het niet bij hem, maar de Goesenaar zou later ook tevreden zijn met een rol achter de schermen. Vooralsnog staat hij voor de camera’s. Vanaf maart is Owen te zien in de serie ‘Zeven kleine criminelen’ van de VPRO.

Het is de tweede grote rol van Owen in een landelijke televisieserie. Vorig jaar speelde hij in het alombekende ‘De schippers van de Kameleon’. “Mijn ouders wisten niet eens dat ik me had ingeschreven bij een castingbureau toen ik werd gebeld om auditie te komen doen”, vertelt de mavo-scholier op het Ostrea Lyceum.

Jammer

Tegen zijn eigen verwachtingen in kreeg hij de rol van Kees Dijkstra, een vriend van de tweeling. “Er ging een wereld voor me open. Het was bijzonder en ontzettend leuk om te doen. Tijdens de opnamen werden we één grote familie. Ik vond het jammer dat het was afgelopen.”

Owen koesterde na ‘De schippers van de Kameleon’ geen verwachtingen. “Er staan misschien wel tienduizend kinderen ingeschreven bij de castingbureaus. Je moet zoveel geluk hebben om eruit te worden gepikt.”

Schifting

Hij had dat geluk. Vorig jaar kreeg hij een telefoontje. Of hij auditie wilde komen doen in Amsterdam, voor een rol in de nieuwe VPRO-serie ‘Zeven kleine criminelen’? Hij overleefde de eerste schifting, maar was tijdens de daaropvolgende auditie volgens hemzelf misschien iets te onzeker. “Dat ging niet zo goed, vond ik. Ze zeiden in eerste instantie ook dat ze me niet wilden. Ook, omdat ik er, ik vind het lullig om van mezelf te zeggen, te leuk uit zag.”

Gebitje

Het bureau was op zoek naar onzekere, lange jongen voor de rol van Dulles. De makers kwamen na wat overleg uiteindelijk toch uit bij Owen. Ze kleedden hem in een veel te groot pak, gaven hem een gebitje met lange voortanden (dat hij mee naar huis kreeg als aandenken), knipten zijn krullen en kamden het met een flinke lik haargel naar de zijkant. Voila, de gewenste slungel stond opeens voor de makers. “Ik moest ook leren stotteren. Ik heb drie lessen gehad in Amsterdam. Dat was best moeilijk om te leren.”

Avontuur

De serie gaat over Raffie, die door geldproblemen van zijn oma ten einde raad is. Met zijn vijf vrienden en een vriendin besluit hij een bank te overvallen, omdat hij snel geld nodig heeft. Het is het begin van een groots avontuur. Theo Maassen en Anniek Pheifer spelen de volwassen hoofdrollen. Dulles is een jongen die er graag bij wil horen. “Na wat aandringen mag ik meedoen met de bankoverval. Het is een ontzettend leuk en spannend verhaal”, belooft Owen.

Bescheiden

Net als na zijn eerste rol blijft hij bescheiden. Hij weet niet of hij aan het begin staat van een lange, succesvolle acteercarrière. Na zijn mavo-examen wil hij naar het Grafisch Lyceum. “Ik denk aan een opleiding tot cameraman of mediamanagement. Ook zou ik graag achter de schermen werken. Als acteur is het allemaal erg onzeker. Er zijn maar weinig mensen die daarmee hun geld kunnen verdienen.”

Bioscoop

De bal is echter wel degelijk aan het rollen. “De regisseur van ‘Zeven kleine criminelen’ zei tegen me dat als hij wist dat ik zo zou spelen hij me meteen had aangenomen. Dat is een mooi compliment.” Sinds de opnamen van de serie, die plaatsvonden in Hilversum, Amsterdam en IJmuiden, heeft hij alweer een klus gehad. “Maar daar mag ik nog niks over zeggen”, klinkt het als een ervaren acteur. Het is iets kleins, volgens hem. “Maar wel leuk. Het liefste zou ik nog eens in een bioscoopfilm spelen. Het genre maakt me niet zoveel uit.”

NPO3

De serie ‘Zeven kleine criminelen’ is vanaf zondag 17 maart om 18.45 uur te zien op NPO3. Meer informatie is te vinden op de website www.vpro.nl/jeugd.

Meer uit Beveland

Dertig jaar Goes En-Passant: 'Je 'kinderen' laten zien is steeds weer een hoogtepunt'

GOES - Bij 26 etalages in de Goese binnenstad is nog tot en met maandag 27 mei werk te bewonderen van acht kunstenaars. Dit is de opmaat naar de gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling van Goes En-Passant die op zaterdag 1 juni opent voor het publiek in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Voor de dertigste keer. Door de variatie in kunstenaars en de spelregel dat zij nieuw werk moeten tonen, is geen editie hetzelfde geweest. "Dit jubileum voelt als triomf", vertelt kunstenares Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, die aan de wieg stond van Goes En-Passant.

22 uur geleden
Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

1 dag geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

1 dag geleden
Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

2 dagen geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

2 dagen geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

3 dagen geleden