Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goesenaar Owen Kaat is één van de zeven kleine criminelen

Goesenaar Owen Kaat is één van de zeven kleine criminelen

GOES - Of het lukt om van acteren zijn beroep te maken, weet de 15-jarige Owen Kaat niet. Aan durf en de wil ontbreekt het niet bij hem, maar de Goesenaar zou later ook tevreden zijn met een rol achter de schermen. Vooralsnog staat hij voor de camera’s. Vanaf maart is Owen te zien in de serie ‘Zeven kleine criminelen’ van de VPRO.

Het is de tweede grote rol van Owen in een landelijke televisieserie. Vorig jaar speelde hij in het alombekende ‘De schippers van de Kameleon’. “Mijn ouders wisten niet eens dat ik me had ingeschreven bij een castingbureau toen ik werd gebeld om auditie te komen doen”, vertelt de mavo-scholier op het Ostrea Lyceum.

Jammer

Tegen zijn eigen verwachtingen in kreeg hij de rol van Kees Dijkstra, een vriend van de tweeling. “Er ging een wereld voor me open. Het was bijzonder en ontzettend leuk om te doen. Tijdens de opnamen werden we één grote familie. Ik vond het jammer dat het was afgelopen.”

Owen koesterde na ‘De schippers van de Kameleon’ geen verwachtingen. “Er staan misschien wel tienduizend kinderen ingeschreven bij de castingbureaus. Je moet zoveel geluk hebben om eruit te worden gepikt.”

Schifting

Hij had dat geluk. Vorig jaar kreeg hij een telefoontje. Of hij auditie wilde komen doen in Amsterdam, voor een rol in de nieuwe VPRO-serie ‘Zeven kleine criminelen’? Hij overleefde de eerste schifting, maar was tijdens de daaropvolgende auditie volgens hemzelf misschien iets te onzeker. “Dat ging niet zo goed, vond ik. Ze zeiden in eerste instantie ook dat ze me niet wilden. Ook, omdat ik er, ik vind het lullig om van mezelf te zeggen, te leuk uit zag.”

Gebitje

Het bureau was op zoek naar onzekere, lange jongen voor de rol van Dulles. De makers kwamen na wat overleg uiteindelijk toch uit bij Owen. Ze kleedden hem in een veel te groot pak, gaven hem een gebitje met lange voortanden (dat hij mee naar huis kreeg als aandenken), knipten zijn krullen en kamden het met een flinke lik haargel naar de zijkant. Voila, de gewenste slungel stond opeens voor de makers. “Ik moest ook leren stotteren. Ik heb drie lessen gehad in Amsterdam. Dat was best moeilijk om te leren.”

Avontuur

De serie gaat over Raffie, die door geldproblemen van zijn oma ten einde raad is. Met zijn vijf vrienden en een vriendin besluit hij een bank te overvallen, omdat hij snel geld nodig heeft. Het is het begin van een groots avontuur. Theo Maassen en Anniek Pheifer spelen de volwassen hoofdrollen. Dulles is een jongen die er graag bij wil horen. “Na wat aandringen mag ik meedoen met de bankoverval. Het is een ontzettend leuk en spannend verhaal”, belooft Owen.

Bescheiden

Net als na zijn eerste rol blijft hij bescheiden. Hij weet niet of hij aan het begin staat van een lange, succesvolle acteercarrière. Na zijn mavo-examen wil hij naar het Grafisch Lyceum. “Ik denk aan een opleiding tot cameraman of mediamanagement. Ook zou ik graag achter de schermen werken. Als acteur is het allemaal erg onzeker. Er zijn maar weinig mensen die daarmee hun geld kunnen verdienen.”

Bioscoop

De bal is echter wel degelijk aan het rollen. “De regisseur van ‘Zeven kleine criminelen’ zei tegen me dat als hij wist dat ik zo zou spelen hij me meteen had aangenomen. Dat is een mooi compliment.” Sinds de opnamen van de serie, die plaatsvonden in Hilversum, Amsterdam en IJmuiden, heeft hij alweer een klus gehad. “Maar daar mag ik nog niks over zeggen”, klinkt het als een ervaren acteur. Het is iets kleins, volgens hem. “Maar wel leuk. Het liefste zou ik nog eens in een bioscoopfilm spelen. Het genre maakt me niet zoveel uit.”

NPO3

De serie ‘Zeven kleine criminelen’ is vanaf zondag 17 maart om 18.45 uur te zien op NPO3. Meer informatie is te vinden op de website www.vpro.nl/jeugd.

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

10 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

14 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

14 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden