Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese Wallenloop jubileert met maar liefst 60e editie

Goese Wallenloop jubileert met maar liefst 60e editie

GOES - De Goese Wallenloop jubileert. Deze klassieker onder de Zeeuwse wegwedstrijden staat op zaterdag 7 januari voor de 60e keer op het programma.

‘Opnieuw zullen atleten van heinde en verre hun krachten meten op de Oostsingel en Oostwal in Goes’, laat de organisatie van de Goese Wallenloop, atletiekvereniging AV’56 in Goes, weten. ‘Honderden hardlopers uit Nederland en België proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat naar de rest van het jaar. De Wallenloop is ook een trefpunt voor sporters en supporters om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De AV’56-zustervereniging Atletiek Duffel uit België komt doorgaans ook met een bus vol atleten naar Goes.’

De volwassenen lopen 7,56 kilometer (zes rondjes) rond de Oostvest. De jeugd loopt kortere afstanden. De jongsten beginnen om 13.00 uur, de volwassenen om 14.30 uur. De Goese Wallenloop staat niet uitsluitend open voor wedstrijdlopers of leden van een vereniging. Ook trimmers en recreanten mogen inschrijven. 

Historisch

Er wordt geen speciale aandacht besteed aan het jubileum, aldus de organisatie. Het parcours is, zoals altijd, uitgezet rondom de oostelijke stadsvest. ‘Dit historische tracé maakt altijd veel indruk op de lopers, vooral vanwege zijn monumentale schoonheid. Aanwonenden werken al jaren graag mee door auto’s elders te parkeren en hun trouwe viervoeters binnen te houden of in ieder geval aan de lijn te laten lopen.’ De start- en finishstreep ligt in de Voorstad, niet ver van café Baarends. In die horecagelegenheid is ook het wedstrijdsecretariaat gevestigd. Traditioneel wordt er na afloop warme chocomelk met rum geserveerd.

Inschrijving voor de Wallenloop 2023 moet vóór woensdag 4 januari 24.00 uur geschieden via www.av56.nl/wedstrijd/wallenloop. AV’56-leden kunnen kosteloos inschrijven via [email protected]. De uitslagen zijn live te volgen via https://my.raceresult.com/226902.

Meer uit Beveland

Koningsdag druk en gezellig in Goes

GOES - De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar Goes beleeft een prima Koningsdag.

8 uur geleden
Hotelgast (42) uit Kloetinge mishandelt agenten bij aanhouding

GOES- Een 42-jarige man uit Kloetinge is vrijdagmiddag aangehouden bij een hotel aan de Grote Markt. Hij weigerde het hotel te verlaten nadat hij zich daar niet kon legitimeren. De politie werd gewaarschuwd maar toen zij ter plaatse kwam wilde de man het hotel nog steeds niet verlaten. De politie besloot daarop de man aan te houden maar de verdachte verzette zich hevig. Hij beet een agent in zijn hand en gaf een andere agent een vuistslag. De man is overgebracht naar het politiebureau en zal verder verhoord worden. 

12 uur geleden
Oranje activiteiten en lekkernijen: Koningsdag 2024 van start

GOES - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele kleuren oranje. 

15 uur geleden
Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

1 dag geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

1 dag geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden