Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese snackbar Wendy’s wint rechtszaak van gelijknamige Amerikaanse fastfoodreus

Goese snackbar Wendy’s wint rechtszaak van gelijknamige Amerikaanse fastfoodreus

GOES - Snackbar Wendy’s in Goes heeft dinsdag een rechtszaak over de naam gewonnen van de gelijknamige keten van fastfoodrestaurants in de Verenigde Staten. Daarmee hoeft de cafetaria aan de Koningstraat haar naam niet te veranderen. 

Beide partijen liggen al jaren met elkaar in de clinch over de rechten. De Amerikaanse restaurantketen wil haar merk Wendy’s in de Benelux registreren om hier vestigingen te kunnen openen, maar die rechten heeft de ondernemer van de Goese snackbar in handen. 

Sinds 1988 wordt de Goese snackbar gerund onder de naam Wendy’s. De snackbarhouder en Amerikaanse keten zijn sinds de jaren ’90 verwikkeld in procedures over de vraag aan wie gebruik van het merk Wendy’s toekomt. Dit heeft ertoe geleid dat de Goese snackbar het merk Wendy’s in de Benelux opeiste en dat zit uitbreiding van de Amerikaanse keten naar Europa in de weg. 

De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde eerder dat de Goese snackbar het merk normaal gebruikt heeft voor haar snackbar. Daartegen ging de keten in beroep. Die stelt dat de snackbar het merk niet normaal heeft gebruikt, omdat ze geen vestigingen in België en Luxemburg heeft. De rechter ging daar eerder niet in mee en in 2017 opnieuw niet. De Amerikanen tekenden beroep aan en nu bevestigt het gerechtshof in Den Bosch de uitspraak van die laatste rechter. Het hof oordeelt dat het niet nodig is om vestigingen op verschillende locaties te hebben om ook de rechten te hebben in die locaties. 

Dat betekent dat de Amerikaanse Wendy’s deze naam nog steeds niet kan gebruiken in Nederland, België of Luxemburg. Mogelijk kan het bedrijf de naam niet eens registreren in Europa. Dat is een tegenvaller voor de keten die al jaren de stap naar Europa wil maken. In 2013 probeerde ze de merkrechten te registreren op de Europese markt, maar dat liep fout, omdat de Benelux ook een onderdeel van Europa is.

Het Amerikaanse Wendy’s heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van dinsdag.

Meer uit Beveland

Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

2 uur geleden
Wint Goese school verkeersplein?

GOES - Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing 'Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen. Tot vrijdag 31 mei kan iedereen een stem uitbrengen op een van de ruim driehonderd basisscholen in Nederland die in de race zijn voor een verkeersplein. In Zeeland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing, waaronder de Kohnstammschool en Holtkampschool in Goes.Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk, dan worden kinderen zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.Bij een rondvraag onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, vertellen leerkrachten dat het verkeersplein een waardevolle aanvulling is op de theorie in de klas. Bijna 80 procent van de scholen gebruikt het verkeersplein iedere dag. Het past goed bij bewegend leren; door te doen blijven verkeersregels beter hangen bij een kind. Bij de helft van de scholen wordt het verkeersplein ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen.Per provincie wint één basisschool een verkeersplein. Op de Bevelanden zijn hiervoor de Holtkampschool en Kohnstammschool in Goes en de Eendracht in Hansweert in de race. Kijk voor alle genomineerde basisscholen en meer informatie over het stemmen opanwb.nl/wineenverkeersplein.[n]

3 uur geleden
Goesenaar spuit mogelijk moeilijk verwijderbare stof in gezicht conducteur

RILLAND - De politie heeft dinsdagavond in Rilland een treinreiziger uit Goes aangehouden op verdenking van het spuiten van een moeilijk verwijderbare stof in het gezicht van een conducteur.

3 uur geleden
Nieuwdorp vernieuwt ingrijpend

NIEUWDORP - Het centrum van Nieuwdorp is ingrijpend aan het veranderen. Eind dit jaar hebben de inwoners hun zo gewenste dorpshart, met onder meer dorpshuis, basisschool en gymzaal onder één dak. Dat is nog niet alles. Op en rondom de locatie van het huidige dorpshuis en de school is woningbouw mogelijk. Even verderop nadert de nieuwbouw van de gereformeerde kerk haar voltooiing. Het naastgelegen, verouderde bedrijfspand wordt op termijn gesloopt voor parkeerruimte en de inrichting van een nieuwe straat naar de Hertenweg voor een betere verkeersafwikkeling.

23 uur geleden
Dertig jaar Goes En-Passant: 'Je 'kinderen' laten zien is steeds weer een hoogtepunt'

GOES - Bij 26 etalages in de Goese binnenstad is nog tot en met maandag 27 mei werk te bewonderen van acht kunstenaars. Dit is de opmaat naar de gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling van Goes En-Passant die op zaterdag 1 juni opent voor het publiek in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Voor de dertigste keer. Door de variatie in kunstenaars en de spelregel dat zij nieuw werk moeten tonen, is geen editie hetzelfde geweest. "Dit jubileum voelt als triomf", vertelt kunstenares Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, die aan de wieg stond van Goes En-Passant.

1 dag geleden
Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

3 dagen geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

3 dagen geleden