Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese snackbar Wendy’s wint rechtszaak van gelijknamige Amerikaanse fastfoodreus

Goese snackbar Wendy’s wint rechtszaak van gelijknamige Amerikaanse fastfoodreus

GOES - Snackbar Wendy’s in Goes heeft dinsdag een rechtszaak over de naam gewonnen van de gelijknamige keten van fastfoodrestaurants in de Verenigde Staten. Daarmee hoeft de cafetaria aan de Koningstraat haar naam niet te veranderen. 

Beide partijen liggen al jaren met elkaar in de clinch over de rechten. De Amerikaanse restaurantketen wil haar merk Wendy’s in de Benelux registreren om hier vestigingen te kunnen openen, maar die rechten heeft de ondernemer van de Goese snackbar in handen. 

Sinds 1988 wordt de Goese snackbar gerund onder de naam Wendy’s. De snackbarhouder en Amerikaanse keten zijn sinds de jaren ’90 verwikkeld in procedures over de vraag aan wie gebruik van het merk Wendy’s toekomt. Dit heeft ertoe geleid dat de Goese snackbar het merk Wendy’s in de Benelux opeiste en dat zit uitbreiding van de Amerikaanse keten naar Europa in de weg. 

De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde eerder dat de Goese snackbar het merk normaal gebruikt heeft voor haar snackbar. Daartegen ging de keten in beroep. Die stelt dat de snackbar het merk niet normaal heeft gebruikt, omdat ze geen vestigingen in België en Luxemburg heeft. De rechter ging daar eerder niet in mee en in 2017 opnieuw niet. De Amerikanen tekenden beroep aan en nu bevestigt het gerechtshof in Den Bosch de uitspraak van die laatste rechter. Het hof oordeelt dat het niet nodig is om vestigingen op verschillende locaties te hebben om ook de rechten te hebben in die locaties. 

Dat betekent dat de Amerikaanse Wendy’s deze naam nog steeds niet kan gebruiken in Nederland, België of Luxemburg. Mogelijk kan het bedrijf de naam niet eens registreren in Europa. Dat is een tegenvaller voor de keten die al jaren de stap naar Europa wil maken. In 2013 probeerde ze de merkrechten te registreren op de Europese markt, maar dat liep fout, omdat de Benelux ook een onderdeel van Europa is.

Het Amerikaanse Wendy’s heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van dinsdag.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

7 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

11 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

12 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

13 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden