Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese scholen strijden mee in Textiel Race

Goese scholen strijden mee in Textiel Race

GOES - De Bisschop Ernstschool is één van de twee Goese scholen die van 16 mei tot en met 9 juni meedoet aan de Textiel Race op de Bevelanden en Tholen. Woensdagochtend was de kick-off op de Bisschop Ernstschool met een gastles over textiel en recycling. Basisschool ’t Noorderlicht doet ook mee en heeft de kick-off een dag eerder gehad.

Tijdens de Textiel Race leren de leerlingen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. In totaal nemen twaalf scholen op Bevelanden en Tholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis. 

U kunt helpen!
Tussen 16 mei en 9 juni kunt u uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. De leerlingen komen het textiel bij u thuis ophalen. Zelf textiel inleveren kan altijd,bij de milieustraat in Goes, Geldeloozepad 3 of in een van de Curitas containers.

De Textiel Race Bevelanden en Tholen 2022 is onderdeel van de Textiel Race Zeeland en wordt georganiseerd door Race Against Waste met ondersteuning door ZRD en Curitas.

Meer uit Beveland

Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

17 uur geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

18 uur geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

19 uur geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

20 uur geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden bij zoektocht naar vermiste man in Goes

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie onderzoekt het om de vermiste man gaat. 

1 dag geleden
Politieheli ingezet voor vermiste man in Goes

GOES - In Goes wordt een vermiste man gezocht. Het gaat om een 68-jarige kale man met een baard. Ook de politiehelikopter is vrijdagmorgen ingezet om naar de man te zoeken.

1 dag geleden