Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

GOES - Na twee kinderboeken te hebben geschreven, heeft Sandra Konst met ‘Zoutman’ haar eerste roman afgeleverd. “Ik ben er heel trots op”, vertelt de geboren en getogen Goese.

“Het leek me een mooie uitdaging om een roman te schrijven, omdat het verhaal met zo’n 280 pagina’s een stuk langer is dan mijn kinderboeken”, vertelt Konst. “Ik ben er bijna drie jaar mee bezig geweest. Dat het nu af is, maakt me trots en het is spannend hoe mensen erop reageren. Dat voelt wel kwetsbaar, maar ik krijg gelukkig hartverwarmende reacties van familie en vrienden.”

‘Zoutman’ is een zomerse feelgoodroman over kansen, keuzes en koffie en voert hoofdpersoon Helena naar Slovenië. Met een mysterieuze man die daar bij de zoutpannen werkt, is Zoutman ook een romantisch boek. Konst zou naar Slovenië op vakantie gaan, maar dat is er door de coronapandemie nog niet van gekomen. “De reis hadden we al uitgestippeld en zo ontstond ook het verhaal voor mijn boek. Spiritualiteit is hierin een belangrijk thema, maar het is geen zweverig boek geworden. Ik hoop dat anderen zich in het verhaal herkennen en ik wilde het graag diepere lagen meegeven, over intuïtie en gevoel. De hoofdpersoon leert goed naar zichzelf te luisteren. Dat kun je ontwikkelen”, vertelt Konst, die ook ervaring heeft als yogadocent.

‘Zoutman’ van Sandra Konst is onder meer te koop bij de boekhandels in Goes en online.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

3 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

1 dag geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden