Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

GOES - Na twee kinderboeken te hebben geschreven, heeft Sandra Konst met ‘Zoutman’ haar eerste roman afgeleverd. “Ik ben er heel trots op”, vertelt de geboren en getogen Goese.

“Het leek me een mooie uitdaging om een roman te schrijven, omdat het verhaal met zo’n 280 pagina’s een stuk langer is dan mijn kinderboeken”, vertelt Konst. “Ik ben er bijna drie jaar mee bezig geweest. Dat het nu af is, maakt me trots en het is spannend hoe mensen erop reageren. Dat voelt wel kwetsbaar, maar ik krijg gelukkig hartverwarmende reacties van familie en vrienden.”

‘Zoutman’ is een zomerse feelgoodroman over kansen, keuzes en koffie en voert hoofdpersoon Helena naar Slovenië. Met een mysterieuze man die daar bij de zoutpannen werkt, is Zoutman ook een romantisch boek. Konst zou naar Slovenië op vakantie gaan, maar dat is er door de coronapandemie nog niet van gekomen. “De reis hadden we al uitgestippeld en zo ontstond ook het verhaal voor mijn boek. Spiritualiteit is hierin een belangrijk thema, maar het is geen zweverig boek geworden. Ik hoop dat anderen zich in het verhaal herkennen en ik wilde het graag diepere lagen meegeven, over intuïtie en gevoel. De hoofdpersoon leert goed naar zichzelf te luisteren. Dat kun je ontwikkelen”, vertelt Konst, die ook ervaring heeft als yogadocent.

‘Zoutman’ van Sandra Konst is onder meer te koop bij de boekhandels in Goes en online.

Meer uit Beveland

Fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes

GOES – Zaterdagmiddag 2 juli houdt de Fietsersbond een fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes. De deelnemers maken onder meer een fietsrondje door Goes om te bekijken wat er goed geregeld is en wat er beter kan.

6 uur geleden
Bijeenkomst in Borssele over nieuw hoogspanningsstation

BORSSELE - In dorpshuis Vijverzicht in Borssele vindt dinsdag (5 juli) een openbare informatiebijeenkomst plaats over de komst van een nieuw hoogspanningsstation in de omgeving van het Sloegebied. Eén van de bespreekpunten is waar dit station precies gebouwd moet worden. Netbeheerder Tennet heeft locaties in kaart gebracht en vraagt nu inwoners, ondernemers en organisaties mee te denken.

10 uur geleden
Open water is andere koek dan zwembad

GOES - Basisschoolleerlingen in de gemeente Goes kunnen dankzij een project van de gemeente en sportopleiding CIOS de klas verruilen voor open water. De kinderen, zoals Kelvin en Yinthe van de Holtkampschool, doen ervaring op met watersporten in de buitenlucht, dat heel anders is dan zwemmen in het zwembad.  

1 dag geleden
Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

1 dag geleden
Een op acht Zeeuwen had een ernstig juridisch geschil

MIDDELBURG - Een op de acht Zeeuwen heeft de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ernstig juridisch geschil. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Juridische problemen en geschillen in de regio’ van HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de stichting Samen Recht Vinden (SRV), die met een bus door de provincie rijdt en mensen daarin juridisch advies geeft. Ze wil hiermee het recht zo toegankelijk maken.  

1 dag geleden
Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

1 dag geleden
Vijftig kinderopvanglocaties in Zeeland doen mee aan 10e editie ModderDag

MIDDELBURG - Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Zeeland zullen op zo’n vijftig locaties ongeveer 1800 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

2 dagen geleden