Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese karatevereniging succesvol

Goese karatevereniging succesvol

GOES - De afgelopen weken hebben diverse karateka’s van de Goese Karatevereniging Kyokushin Zeeland deelgenomen aan wedstrijden buiten de provincie.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Kata dat onlangs werd gehouden in Hoogerheide nam de club deel met 8 personen. Mike Nieuwenhuizen en Lavinia Neves Salvador werden 2e in hun categorie. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Jesper de Jong, Robin Kwekkeboom en Yaro Steglich. Vorige week nam de vereniging met maar liefst 12 personen deel aan een groot toernooi in Zoetermeer (met ruim 300 deelnemers van 40 verschillende karateclubs). Er werden een 2e plaats behaald door Esmee Krijger en Jasper Versprille en een 3e plaats door Zubair Goelamhoesein en Amélie Rits Thys.

De vereniging die al sinds 1985 actief is in Zeeland is ook tijdens de Corona lockdown actief gebleven. Zo trainde men buiten en onder het restaurant Nian Hao in Goes. Ook verzorgt men regelmatig lessen schoolkarate voor basis en voortgezet onderwijs. Volgende week houdt men haar jaarlijkse karatekamp in Burgh-Haamstede en begin juli wordt deelgenomen aan het Zomerkamp van de Nederlandse Karate Associatie op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Op 17 september organiseert de vereniging voor alle Kyokushin clubs in Nederland en België een grote strandtraining op het Noordzeestrand Neeltje Jans bij strandbar Atlantis.

Door al die activiteiten, een actief bestuur, activiteitencommissie en een team van trainers is de vereniging de afgelopen paar jaar bijna 50% gegroeid, dit terwijl veel andere verenigingen juist leden verliezen.     

Meer informatie via karategoes.nl of 06-84301268.
 

Meer uit Beveland

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

3 uur geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

4 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

10 uur geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

1 dag geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

2 dagen geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

3 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

3 dagen geleden