Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese jeugd kan solliciteren voor kindercollege

Goese jeugd kan solliciteren voor kindercollege

GOES - De sollicitatieronde voor de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes is geopend. Jongens en meiden uit groep 6 en 7 van alle basisscholen in de gemeente kunnen tot 27 april solliciteren.

Op zaterdag 4 september wordt de 19e kinderburgemeester van Goes geïnstalleerd. Hij of zij wordt gekozen door de Goese bevolking. Het huidige kindercollege van burgemeester en wethouders, bestaande uit Sophie, Finn en Levi, kan gelukkig ook in coronatijd leuke dingen doen. ‘Zo hebben ze geluncht met de burgemeester en wethouders, werden ze gevraagd voor de prijsuitreiking van de atletiekvereniging AV ‘56 en mochten ze online meepraten met de werkgroep Jongeren & Corona en zelfs meespelen in de film Sinterklaas in Goes’, laat de organisatie van de verkiezing weten. ‘We gaan ervan uit dat straks weer meer mogelijk is en dat het nieuwe kindercollege onder meer de opening van de markt van Hoop en de Hollandse Hoeve dag mag verzorgen. Sophie, Finn en Levi kunnen het hun opvolgers aanbevelen, want ze leren erg veel.’

Wie ook graag kinderburgemeester of kinderwethouder wil worden, kan zich verkiesbaar stellen door voor 27 april een sollicitatiebrief te sturen. Die is te downloaden via www.goesisgoes.nl/kinderstad of op te vragen via [email protected].

Meer uit Beveland

Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

17 uur geleden
Nieuwe brandweerkazerne Goes is voorbeeldproject

GOES - Goes bouwt de meest duurzame brandweerkazerne van Zeeland en dit is een voorbeeldproject voor anderen. Dat vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen bij een informatiebijeenkomst over de bouw die volgende maand begint. "We krijgen Europese subsidie voor de maatregelen aan het gebouw die goed zijn voor de natuur. Daarmee dient dit project als voorbeeld voor andere partijen om van elkaar te leren over natuurinclusief bouwen", licht Veldhuizen toe.

20 uur geleden
Provincies: 'Bouw onderzeeërs in Nederland'

MIDDELBURG - Wanneer Nederland nieuwe onderzeeboten aanschaft, laat die dan in eigen land bouwen. Die oproep doen de 'maritieme' provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel aan de Tweede Kamer.

22 uur geleden
Subsidie voor booktok-avond en kunstcursus om jongeren en cultuur samen te brengen

MIDDELBURG/GOES - De provincie Zeeland heeft subsidie beschikbaar om cultuur dichter bij jongeren te brengen. Ze maakt nu geld vrij voor een booktok-avond in Goes en een cursus over moderne kunst in Middelburg.

1 dag geleden
Borsele gaat bedrijventerreinen vergroenen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil verouderde bedrijventerreinen met veel steen een oppepper geven en verduurzamen. Als eerste vraagt ze nu de ondernemers op de bedrijventerreinen Noordland, Noordzak en Zwake in Heinkenszand naar hun behoeften op dit het gebied. 

1 dag geleden
Nieuw videoproject gemeentearchief Goes toont 'geheime plekjes'

GOES - 'Op Goese Grond' is een nieuw videoproject van het gemeentearchief van Goes. De video's nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. 'Ze onthullen de verhalen van toen en nu achter bijzondere locaties en geven een exclusief kijkje achter de schermen', laat de gemeente Goes weten. 'Plekken die normaal gesproken niet toegankelijk of minder bekend zijn, worden op deze manier zichtbaar voor het publiek.'

1 dag geleden
Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

2 dagen geleden