Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese jeugd kan solliciteren voor kindercollege

Goese jeugd kan solliciteren voor kindercollege

GOES - De sollicitatieronde voor de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes is geopend. Jongens en meiden uit groep 6 en 7 van alle basisscholen in de gemeente kunnen tot 27 april solliciteren.

Op zaterdag 4 september wordt de 19e kinderburgemeester van Goes geïnstalleerd. Hij of zij wordt gekozen door de Goese bevolking. Het huidige kindercollege van burgemeester en wethouders, bestaande uit Sophie, Finn en Levi, kan gelukkig ook in coronatijd leuke dingen doen. ‘Zo hebben ze geluncht met de burgemeester en wethouders, werden ze gevraagd voor de prijsuitreiking van de atletiekvereniging AV ‘56 en mochten ze online meepraten met de werkgroep Jongeren & Corona en zelfs meespelen in de film Sinterklaas in Goes’, laat de organisatie van de verkiezing weten. ‘We gaan ervan uit dat straks weer meer mogelijk is en dat het nieuwe kindercollege onder meer de opening van de markt van Hoop en de Hollandse Hoeve dag mag verzorgen. Sophie, Finn en Levi kunnen het hun opvolgers aanbevelen, want ze leren erg veel.’

Wie ook graag kinderburgemeester of kinderwethouder wil worden, kan zich verkiesbaar stellen door voor 27 april een sollicitatiebrief te sturen. Die is te downloaden via www.goesisgoes.nl/kinderstad of op te vragen via [email protected]

Meer uit Beveland

Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

10 minuten geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

3 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden