Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goese brandweer rukt uit voor 93-jarige Ko Kaan

Goese brandweer rukt uit voor 93-jarige Ko Kaan

GOES - Ko Kaan uit Goes is donderdag op wel heel bijzondere wijze gefeliciteerd met zijn 93e verjaardag.

De brandweer was speciaal uitgerukt voor de Goesenaar, die 25 jaar als vrijwillig brandweerman heeft gewerkt en in een aanleunwoning van zorgcentrum Rehoboth woont. “Toen ze hoorden dat het om mijn vader ging, wilden ze voor één keer wel een uitzondering maken. Dit kunnen ze natuurlijk niet voor iedereen doen”, zegt Ko’s zoon Bertjan Kaan. “Mijn vader is nog steeds ontzettend trots op zijn werk voor de brandweer. In de kamer staat nog altijd een beeldje van een brandweerman dat hij toen heeft gehad.”

Cadeautjes

Hij, zijn zus en enkele kleinkinderen gingen omhoog in de hoogwerker, feliciteerden hem en overhandigden een paar cadeautjes, waarbij ze natuurlijk rekening hielden met de anderhalve meter afstand.

Knuffel

Een gewone felicitatie zat er dit jaar niet in, omdat de zorgcentra gesloten zijn voor bezoekers vanwege de verspreiding van het coronavirus. “Je bent op zo’n dag het liefste bij je vader om met hem te praten en hem een knuffel te geven. Dat mag helaas niet”, zegt Bertjan. Zijn vader zou zelf ook het liefste buiten zijn, zegt hij. “Hij woont nog altijd samen met mijn moeder, zorgt voor haar, doet alle boodschappen, kookt en maakt regelmatig een wandelingetje. Hij mist die contacten heel erg, maar het is helaas niet anders.” 

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

47 minuten geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

3 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

3 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

4 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

5 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

5 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

1 dag geleden