Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes-Zuid viert Dag van de Toegankelijkheid

Goes-Zuid viert Dag van de Toegankelijkheid

GOES - In deze Week van de Toegankelijkheid zijn er woensdag allerlei activiteiten in Goes-Zuid om mensen met en zonder beperking elkaar te laten ontmoeten.

De opening vindt om 10.30 uur plaats bij zorgorganisatie Zuidwester. Daarna krijgen de deelnemers een plattegrond mee waarop staat wat waar in de wijk te doen is. De vliegende verslaggever van de LFB, de landelijke belangenorganisatie voor en door mensen met een verstandelijke beperking, doet via vlogs en filmpjes verslag van de dag. 

Het programma:

10:30 uur Inloop en Opening; Zuidwester
11:00 uur Natuurwandeling door de wijk; Ter Weel Joannaplantsoen
11:00 uur Workshop Erbij Horen (doorlopend); LFB, Wijkbedrijf, Beukenstraat
11:00 uur Hockey Clinic; Zuidwester
11:00 uur Striptekenmuur (doorlopend); LFB, Wijkbedrijf, Beukenstraat
11:00 uur Muziek; ’t Gors, De Cirkel
11:00 uur Naailes; De Pit, Appelstraat
12:00-13:00 uur Lunch; Ter Weel, Joannaplantsoen
13:00 uur Natuurwandeling door de wijk; Ter Weel, Joannaplantsoen
13:00 uur Workshop Erbij Horen (doorlopend); LFB, Wijkbedrijf, Beukenstraat
13:00 uur Jongerenactiviteit; De Pit, Appelstraat
13:00 uur Striptekenwand (doorlopend); LFB, Wijkbedrijf, Beukenstraat
13:00 uur Creamiddag; ’t Gors, De Cirkel
13:00 uur Hockey clinic, Zuidwester; Zuidwester
14:00 uur Afsluiting; Ter Weel

Bij de activiteiten in Goes-Zuid zijn meerdere organisaties betrokken.

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: ‘Uitzicht op de Lidl’

Mensen lopen af en aan. Sommigen met afgeladen boodschappenkarren, anderen met alleen een zak krentenbollen. De een heeft haast, de ander blijft gerust een half uur staan kletsen. Vanuit mijn kamer in het gemeentehuis heb ik sinds een kort een interessant uitzicht.

12 uur geleden
‘Geen dag hetzelfde en werken met nieuwste techniek’

ZIERIKZEE - Klantcoördinator Ricardo Bodbijl (33) komt uit de horeca en servicemonteur Jarno Vermeulen (45) was vliegtuigonderhoudsmonteur. Ze werken bij verschillende bedrijfsonderdelen van de Saman Groep, maar hebben één overeenkomst: ze schreven beiden een open sollicitatiebrief en zijn als zij-instromer met open armen ontvangen.

14 uur geleden
Schoorsteenbrand aan de Dorpstraat in Kattendijke

KATTENDIJKE - In een woning aan de Dorpsstraat in Kattendijke is vrijdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer kwam met drie brandweerwagens ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde.  De brandweer kreeg vrijdagavond rond 23:30 uur een melding van een schoorsteenbrand in een woning aan de Dorpsstraat in Kattendijke. De brandweer schaalde direct op naar een middelbrand en kwam ter plaatse met twee bluswagens uit Kapelle en Wemeldinge en een ladderwagen uit Goes. De toegesnelde brandweerlieden hadden de brand snel onder controle en hebben weten te voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Bij de brand raakte niemand gewond. Kort na middernacht meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat het sein ‘brand meester’ was gegeven.

16 uur geleden
Steuntje in de rug voor Bevelandse huurders

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen. Met deze actie geven woningcorporatie Beveland Wonen en de beide gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie.

1 dag geleden
Politie rondt onderzoek naar gevonden lichamen af, geen aanwijzing voor misdrijf

RILLAND - De politie heeft het onderzoek na het aantreffen van twee levenloze lichamen in het water aan de Bathseweg bij Rilland afgerond. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf of dat er andere personen betrokken zijn bij het overlijden van de twee mannen uit Lewedorp’, laat de politie vrijdag weten.

1 dag geleden
Burgemeester Borsele: ‘We willen niet dat dorpen straks verstikken’

HEINKENSZAND - Het voorlopig besluit over twee nieuwe kerncentrales in Nederland is uitgesteld, omdat de plannen, met daarin Borssele als locatie, dinsdag zijn uitgelekt. Waarschijnlijk beslist het kabinet nu volgende week vrijdag. 

1 dag geleden
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

GOES - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Goes haalden samen € 31884 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

1 dag geleden