Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes: zeven Leden en twee Ridders in Orde van Oranje-Nassau rijker

Goes: zeven Leden en twee Ridders in Orde van Oranje-Nassau rijker

GOES - Tijdens haar eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Margo Mulder vrijdag negen koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Zoals altijd vond de lintjesregen plaats in de Grote of Maria Magdalenakerk.

Onder hen waren zeven leden in de Orde van Oranje-Nassau en twee ridders. Pim Huijbregsen kreeg zijn onderscheiding voor zijn werk (sinds 1990) voor de dorpsraad in ‘s-Heer Hendrikskinderen. Ook is hij al jaren vrijwilliger voor Ride for the Roses en ouderensoos De Maelstede. Verder heeft hij in 2010 Vrijwilligerscentrale Vierhanden opgezet.

EHBO

Omdat hij al sinds 1977 actief is voor de EHBO in zijn woonplaats Wolphaartsdijk kreeg de heer Kloet vrijdag een lintje. Hij is ook sinds 1981 vrijwilliger en bestuurslid van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk en sinds 1992 betrokken bij Mooi Zeeland.

Petra en Gerrie Menheere kregen vrijdag beiden een koninklijke onderscheiding voor hun werk voor Stichting Jeugdwerk Kloetinge. Ze zijn sinds 1993 betrokken bij de organisatie, die verantwoordelijk is voor de Klusdurpse Dagen. Petra is bovendien actief voor MS-vereniging De Bevelanden en de naschoolse opvang van de Kloetingseschool.

Deltaweek

Bram Schuit is al veertig jaar actief voor Watersportvereniging Wolphaartsdijk. Alle reden om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien is hij al decennia actief voor het jaarlijkse zeilevenement Deltaweek, bestuurder bij Regio Deltawateren en sinds 2015 is hij actief voor de Vereniging Gemeenschap Wolphaartsdijk.

Henk Steenks mag zich sinds vrijdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen, omdat hij zich sinds 2004 inzet voor de Rode Kruis-afdeling Noordwest-Beveland en sinds 2009 actief is voor Probusclub De Zandkreek. Ook is hij sinds 2010 vrijwilliger voor Stichting Cultureel Erfgoed Stoomschip Rotterdam.

Het sinds vrijdag zevende nieuwe Lid in de Orde van Oranje-Nassau is mevrouw Wondergem. De organisaties waarvoor zij actief is (geweest) zijn Rode Kruis Noordwest-Bevelend, de Welkom Winkel, SMWO en Gors. Bij die laatste organisatie begeleidt ze cliënten tijdens het zwemmen.

Scouting

Yvonne Verbeek is sinds vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is sinds 1970 actief bij Scouting Sluis en Scouting Bernadette. Ook is ze ambassadeur en bestuurscoach van regioscouiting Zeeland en begeleider van de Zeeuwse scouts tijdens de nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Verder zet ze zich in of heeft zich ingezet voor Rode Kruis Noordwest-Beveland, de Welkom Winkel en de EHBO. Tot slot is ze vrijwilliger, trainer en coach bij zwem- en poloclub De Ganze.

Muziek

Hij was sinds 1967 medeoprichter, tambour-maitre, trompettist, instructeur, choreograaf, adviseur en jurylid bij tal van muziekgezelschappen. Door zijn vele functies in de muziekwereld bouwde Marinus Vuijk een internationaal netwerk op. Vuijk is daarnaast sinds 2005 bestuurslid en voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge. De inwoner van het dorp werd voor zijn werkzaamheden onderscheiden. Mulder speldde bij hem de versierselen op die horen bij de titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

2 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

7 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

11 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

11 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

12 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

14 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden