Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes wil voor iedereen toegankelijke locaties in kaart brengen

Goes wil voor iedereen toegankelijke locaties in kaart brengen

GOES - De gemeente Goes wil dat inwoners leuke, toegankelijke vrijetijdslocaties aanmelden. 

Deze komen in een app van Ongehinderd, een onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. De app maakt mensen met een beperking duidelijk waar ze naartoe kunnen. 

Testdag

Goes doet in de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober mee aan de Ongehinderd Testdag. Doel van deze week is om te laten zien dat het belangrijk is dat iedereen mee kan doen. Dit keer ligt de nadruk op digitale informatievoorziening. 

Aanmelden

De toegankelijke locaties (met een onderbouwing) kunnen tot vrijdag 25 september worden aangemeld via [email protected] 

Het kan gaan om eet- en drinkgelegenheden, winkels, sportvelden, bossen en stranden. 

Keurmeester

Tijdens de testdag gaan keurmeesters en zogenaamde toegankelijkheidsambassadeurs langs om de toegankelijkheid in kaart te brengen. Zij toetsen de locaties objectief. 

In de app staat ook beoordelingen van gebruikers. De app is gratis voor zowel Apple als Android-smartphones. 

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

11 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

13 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

19 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden