Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes wil blijven bouwen, maar moet wel voorzichtig zijn

Goes wil blijven bouwen, maar moet wel voorzichtig zijn

GOES - De gemeente Goes wil blijven bouwen aan de economie en maatschappij, maar moet op financieel gebied wel voorzichtig zijn.

Dat is te lezen in de kaderbrief, een financiële vooruitblik op de komende vier jaar. Onder de streep houdt de gemeente elk jaar geld over, op komend jaar na. In 2020 komt Goes 765.000 euro te kort. “Waarschijnlijk moeten we dat dekken door een greep te doen uit de algemene reserve”, zegt wethouder Loes Meeuwisse.

Overschot

In de jaren daarna is dat niet nodig, als de voorspellingen kloppen. Dan houdt ze achtereenvolgens 763.000, 1.234.000 en 1.206.000 euro over. “We zien dat we de afgelopen jaren financieel geherstructureerd hebben. Onze vermogenspositie is goed en we zijn in control.”

Goes richt zich in haar beleid van de komende jaren op drie thema’s. Ze wil haar rol als centrumgemeente behouden, een stad zijn van sport, zorg en gezondheid en goed bereikbaar zijn, een streven dat vooral tot uiting komt in de grote infrastructurele projecten.

Subsidie

In het licht van die thema’s kun je de structurele en incidentele uitgaven van de komende tijd zien. Zo wil het college van burgemeester en wethouders de subsidie van Podium ‘t Beest met 25.000 euro ophogen naar 300.000 euro per jaar, houdt ze rekening met extra geld voor Omnium en investeert ze 250.000 euro in het vernieuwen van de kapconstructie van Historisch Museum De Bevelanden.

Veerdam

Ook voert de gemeente zoals bekend gesprekken over het verbeteren van de recreatiezone in Wolphaartsdijk, bijvoorbeeld over de Veerdam. Ze wil daar ook twee ton insteken. Verder zet ze de komende drie jaar 25.000 euro opzij voor het binnenhalen en organiseren van (landelijke) congressen en seminars.

Zwerfafval

Opvallend is dat Goes volgend jaar een ton vrijmaakt voor zwerfafval. “We willen er één jaar extra veel aandacht aan schenken en het goed opruimen”, aldus Meeuwisse, die het verhaal over de rommel bij het fastfoodcourt kent. “Daarna kijken we verder.”

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

7 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

10 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden