Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes Viert Kerst met de Lichtjestour op 23 december

Goes Viert Kerst met de Lichtjestour op 23 december

GOES - De Lichtjestour is terug: een Goese Kerstbeleving voor jong en oud(er)! Iedereen uit Goes en omstreken is van harte uitgenodigd om de Lichtjestoer te wandelen. De laatste editie vond plaats in 2019 en het aantal bezoekers was boven verwachting. Deelname is ook dit jaar weer kosteloos en men hoeft zich niet vooraf ergens aan te melden!

Deze 6e editie zal plaatsvinden op vrijdag 23 december; mensen kunnen hun wandeling starten tussen 18:00 en 20:00 uur. De gemiddelde wandeltijd door dit interactieve kersttheater is een uurtje; en om 21:00 uur is het afgelopen.

Bezoekers typeren de Lichtjestour als een wandeltheater, waar men op een begrijpelijke manier de Kerstgeschiedenis kan beleven (in het Nieuwe Testament staat de oorsprong verwoord van het Kerstfeest: de geboorte van Jezus Christus, als Degene die bemiddelt tussen God en mens).
Het is een gezellige ervaring omdat de wandelaars onderweg langs maar liefst 1.500 brandende waxinelichtjes in een potje lopen; ook zijn er fakkels, vuurkorven en lichteffecten.
Verschillende gebeurtenissen uit het geboorteverhaal van Jezus worden op 19 posten vertolkt middels live muziek, zang, dans en toneel. De wandelaars loopt in het verhaal herders, wijzen, engelen, profeten en Romeinse soldaten tegen het lijf.

Tijdens het bezoeken van de posten is er voor de kinderen een interactieve puzzeltocht, waarmee ieder kind een prijsje kan verdienen. Ook vindt de verspreiding van het Vredeslicht plaats: dit is vuur dat rechtstreeks is overgevlogen uit Bethlehem, de geboortestad van Jezus. De verspreiding van het Vredeslicht symboliseert de verbondenheid van alle mensen die op aarde leven; wie dat wil kan een lampje meenemen en zo een stukje licht meenemen naar iemand die wel wat extra steun nodig heeft.

Hoewel de lichtjestour vooral een ervaring omtrent zingeving beoogt, wordt ook de inwendige mens niet vergeten: op diverse plaatsen kan men onderweg kosteloos genieten van hapjes en drankjes.

De Lichtjestour vindt plaats in Goes-Oost, rondom de Oostvest tussen de Stenen Brug en de Oostwal (start- en eindpunt van de wandeling bevindt zich aan de Oostsingel). De organisatie is in handen van de Goese kerken die met elkaar optrekken in de stichting GoedNieuwsGoes.
Meer informatie of sfeerbeelden terugkijken van de vorige Lichtjestour? Dat kan via www.GoesViertKerst.nl

Meer uit Beveland

De Goese Maan breidt padel uit

GOES - Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan breidt uit van twee naar vier padelbanen. De twee nieuwe banen komen op de plek van de laatste gravelbaan. Voor tennis blijven er vijf all weather kunstgrasbanen.  

6 uur geleden
Zeeland telt recordaantal toeristen in 2022

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geregistreerde overnachtingen in Zeeland in 2022 uitkwam op bijna 12 miljoen. Een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Nooit eerder vonden in Zeeland zoveel toeristische overnachtingen plaats. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers voor Zeeland nader geanalyseerd.

9 uur geleden
Waterschap bouwt nieuw gemaal De Poel

‘s-HEER ABTSKERKE - In ’s-Heer Abtskerke wordt gestart met de bouw van het nieuwe gemaal De Poel. Aan de ’s-Heer Abtskerksezandweg, naast het spoor van de stoomtrein, wordt het bestaande gemaal vervangen door een nieuw gemaal.

10 uur geleden
Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

12 uur geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

13 uur geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

1 dag geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

1 dag geleden