Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes Viert Kerst met de Lichtjestour op 23 december

Goes Viert Kerst met de Lichtjestour op 23 december

GOES - De Lichtjestour is terug: een Goese Kerstbeleving voor jong en oud(er)! Iedereen uit Goes en omstreken is van harte uitgenodigd om de Lichtjestoer te wandelen. De laatste editie vond plaats in 2019 en het aantal bezoekers was boven verwachting. Deelname is ook dit jaar weer kosteloos en men hoeft zich niet vooraf ergens aan te melden!

Deze 6e editie zal plaatsvinden op vrijdag 23 december; mensen kunnen hun wandeling starten tussen 18:00 en 20:00 uur. De gemiddelde wandeltijd door dit interactieve kersttheater is een uurtje; en om 21:00 uur is het afgelopen.

Bezoekers typeren de Lichtjestour als een wandeltheater, waar men op een begrijpelijke manier de Kerstgeschiedenis kan beleven (in het Nieuwe Testament staat de oorsprong verwoord van het Kerstfeest: de geboorte van Jezus Christus, als Degene die bemiddelt tussen God en mens).
Het is een gezellige ervaring omdat de wandelaars onderweg langs maar liefst 1.500 brandende waxinelichtjes in een potje lopen; ook zijn er fakkels, vuurkorven en lichteffecten.
Verschillende gebeurtenissen uit het geboorteverhaal van Jezus worden op 19 posten vertolkt middels live muziek, zang, dans en toneel. De wandelaars loopt in het verhaal herders, wijzen, engelen, profeten en Romeinse soldaten tegen het lijf.

Tijdens het bezoeken van de posten is er voor de kinderen een interactieve puzzeltocht, waarmee ieder kind een prijsje kan verdienen. Ook vindt de verspreiding van het Vredeslicht plaats: dit is vuur dat rechtstreeks is overgevlogen uit Bethlehem, de geboortestad van Jezus. De verspreiding van het Vredeslicht symboliseert de verbondenheid van alle mensen die op aarde leven; wie dat wil kan een lampje meenemen en zo een stukje licht meenemen naar iemand die wel wat extra steun nodig heeft.

Hoewel de lichtjestour vooral een ervaring omtrent zingeving beoogt, wordt ook de inwendige mens niet vergeten: op diverse plaatsen kan men onderweg kosteloos genieten van hapjes en drankjes.

De Lichtjestour vindt plaats in Goes-Oost, rondom de Oostvest tussen de Stenen Brug en de Oostwal (start- en eindpunt van de wandeling bevindt zich aan de Oostsingel). De organisatie is in handen van de Goese kerken die met elkaar optrekken in de stichting GoedNieuwsGoes.
Meer informatie of sfeerbeelden terugkijken van de vorige Lichtjestour? Dat kan via www.GoesViertKerst.nl

Meer uit Beveland

Man (58) ramt politiebureau Goes

GOES - De politie heeft vrijdag een 58-jarige man aangehouden nadat hij het politiebureau in Goes ramde. De man is naar Torentijd gebracht.

13 uur geleden
Vlaketunnel twee avonden en nachten dicht

VLAKE - Rijkswaterstaat voert in juni onderhoud uit aan de Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake. Daarom is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur, van maandag 24 juni tot dinsdag 25 juni en van dinsdag 25 juni tot woensdag 26 juni.Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

16 uur geleden
Dorpshuis Baarland is volgend voorjaar 'rigoureus vernieuwd'

BAARLAND - Al sinds ze bijna drie jaar geleden beheerder van The Cameronian werd, heeft Heidi Joosse het dorpshuis in Baarland in haar hoofd vernieuwd. Nu komt die wens dichtbij, want de gemeenteraad van Borsele bespreekt donderdag (20 juni) de investering van 525.000 euro om het dorpshuis te renoveren en verduurzamen. "Ik heb er heel veel zin in om volgend voorjaar te werken in een vernieuwd dorpshuis", zegt Joosse.

17 uur geleden
Auto op zijn kop naast Deltaweg bij Kats

KATS - Een personenauto die over de Deltaweg (N256) bij Kats reed is donderdag aan het einde van de middag van de weg geraakt en op zijn kop tot stilstand gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.De automobilist kwam vanuit de richting van Noord-Beveland en reed richting Wilhelminadorp toen hij door onbekende oorzaak rond 17.30 uur in de berm belandde en vervolgens een verkeersbord raakte en op de lager gelegen Krukweg belandde. Passanten schoten de bestuurder te hulp.Na de melding werd de brandweer opgeroepen maar de bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Na controle door de ambulancedienst bleek hij niet gewond te zijn geraakt. Vanwege het ongeluk stond op de N256 al snel in beide richtingen een file. Na 18.15 uur werd de hoofdrijbaan weer vrijgegeven.Vasthouden telefoonDe politie schreef in de tussentijd nog enkele boetes uit voor automobilisten die tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthielden om foto's te maken van het ongeluk.

19 uur geleden
Gewonde bij botsing auto's Kortgene, slachtoffer naar het ziekenhuis

KORTGENE - Bij een botsing op de Provincialeweg bij Kortgene is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lintje voor veelzijdige vrijwilliger Jacqueline Dijkinga uit Kortgene

COLIJNSPLAAT/KORTGENE - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jacqueline Dijkinga uit Kortgene. Zij kreeg een lintje voor haar jarenlange vrijwilligerswerk. In Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is Dijkinga verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden
Culturele Fair Noord-Beveland toe aan tweede editie

KORTGENE - Wethouder Yvonne Maas van de gemeente Noord-Beveland opent donderdag om 18.00 uur de tweede editie van de Culturele Fair Noord-Beveland. Dit is een avond vol muziek, exposities, theater, workshops, optredens, activiteiten en meer op het terrein van Eindeloos Eiland Festival (EEF) in Kortgene.

1 dag geleden