Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes stijgt naar elfde plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

Goes stijgt naar elfde plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

GOES - De gemeente Goes staat op de elfde plaats van economisch best presterende gemeenten van Nederland. Daarnaast is Goes de ‘Meest personengeoriënteerde gemeente van Nederland’ volgens het jaarlijkse onderzoek door Bureau Louter. Dat maakt Goes vrijdag bekend. ‘We zijn enorm trots op onze ondernemers”, reageert de Goese wethouder Joost de Goffau.

Elk jaar maakt Bureau Louter de economische prestaties van gemeenten inzichtelijk. Deze lijst wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad. Goes staat nu een plaats hoger dan vorig jaar.

In de subcategorie ‘Meest personengeoriënteerde gemeente van Nederland’ voert Goes de lijst aan. De categorie staat voor directe, persoonlijke dienstverlening in de detailhandel, vrijetijdsactiviteiten, onderwijs en de zorgsector. 

‘We zijn enorm trots op onze Goese ondernemers en zien in de uitkomst van dit onderzoek dat ze heel goed doen’, laat De Goffau weten. ‘Dat we een plekje omhoog zijn gegaan in de ranglijst is fantastisch. En het feit dat we al een paar jaar achtereen op of rond de tiende plaats staan, geeft aan dat we een stabiel ondernemersklimaat hebben waarvan we de vruchten blijven plukken. Ondanks alle uitdagingen blijft Goes uitstekend presteren. Dat is een groot compliment aan alle Goese ondernemers en werknemers.’

Hoe de gemeenten ervoor staan is gemeten aan de hand van de indicatoren economie, demografie en werkloosheid en bijstand. De kern van het jaarlijkse onderzoek is een ranglijst van gemeenten: hoe staan in Nederland de lokale en regionale economieën ervoor? Door de prestaties van gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners, wordt zichtbaar hoe gemeenten naar verhouding presteren. 

Meer uit Beveland

's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

17 minuten geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

20 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

1 dag geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden
Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

3 dagen geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

3 dagen geleden