Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes stijgt naar elfde plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

Goes stijgt naar elfde plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

GOES - De gemeente Goes staat op de elfde plaats van economisch best presterende gemeenten van Nederland. Daarnaast is Goes de ‘Meest personengeoriënteerde gemeente van Nederland’ volgens het jaarlijkse onderzoek door Bureau Louter. Dat maakt Goes vrijdag bekend. ‘We zijn enorm trots op onze ondernemers”, reageert de Goese wethouder Joost de Goffau.

Elk jaar maakt Bureau Louter de economische prestaties van gemeenten inzichtelijk. Deze lijst wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad. Goes staat nu een plaats hoger dan vorig jaar.

In de subcategorie ‘Meest personengeoriënteerde gemeente van Nederland’ voert Goes de lijst aan. De categorie staat voor directe, persoonlijke dienstverlening in de detailhandel, vrijetijdsactiviteiten, onderwijs en de zorgsector. 

‘We zijn enorm trots op onze Goese ondernemers en zien in de uitkomst van dit onderzoek dat ze heel goed doen’, laat De Goffau weten. ‘Dat we een plekje omhoog zijn gegaan in de ranglijst is fantastisch. En het feit dat we al een paar jaar achtereen op of rond de tiende plaats staan, geeft aan dat we een stabiel ondernemersklimaat hebben waarvan we de vruchten blijven plukken. Ondanks alle uitdagingen blijft Goes uitstekend presteren. Dat is een groot compliment aan alle Goese ondernemers en werknemers.’

Hoe de gemeenten ervoor staan is gemeten aan de hand van de indicatoren economie, demografie en werkloosheid en bijstand. De kern van het jaarlijkse onderzoek is een ranglijst van gemeenten: hoe staan in Nederland de lokale en regionale economieën ervoor? Door de prestaties van gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners, wordt zichtbaar hoe gemeenten naar verhouding presteren. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Overleden slachtoffer is 24-jarige man uit Goes

GOES - De man die donderdagavond bij een vermoedelijke schietpartij in Goes om het leven kwam is een 24-jarige man uit Goes. Dat maakt de politie vrijdagmiddag bekend. Ze vraagt getuigen zich te melden.

15 uur geleden
Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Wie dit weekeinde buiten wil genieten, kan het beste voor zondag activiteiten plannen. Zaterdag wordt het 10 tot 12 graden en zondag ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8. Toch is zondag de betere dag voor buitenactiviteiten. Zondag blijft het droog, is er meer ruimte voor de zon en staat er minder wind, voorspelt weerbureau Weeronline.

18 uur geleden
Bioscoop weer open, maar vertrouwen moet nog groeien

GOES - Bij Da Vinci Bioscoop Goes worden sinds deze week weer volop films gedraaid. Na een lange tijd van lege zalen zijn de medewerkers van de bioscoop blij dat ze weer bezoekers mogen ontvangen. Toch blijft het na iedere lockdown goed merkbaar voor de bioscoop dat de sector opnieuw moet opstarten. 

18 uur geleden
College Borsele maakt balans op: ‘Veel afspraken gerealiseerd’

HEINKENSZAND – Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart in zicht, heeft het Borselse college van burgemeester en wethouders de balans opgemaakt van de afgelopen vier jaar. “Het is goed om te constateren dat veel zaken zijn opgepakt en gerealiseerd”, concludeert burgemeester Gerben Dijksterhuis.

20 uur geleden
Fietscampagne met krijtgraffiti en boekenleggers bij Goese bieb

GOES - Bibliotheek Oosterschelde en de gemeente Goes vragen met krijt, graffiti en boekenleggers aandacht voor het fietsparkeren rondom de bibliotheek in Goes. 

22 uur geleden
Slachtoffer overleden na incident bij Geldeloozepad Goes

GOES - Bij een mogelijk schietincident bij het Geldeloozepad in Goes is donderdagavond een slachtoffer overleden.

1 dag geleden
Ondanks krapte op woningmarkt toch een nieuw huis vinden

GOES - De zoektocht naar een nieuw huis was voor Jessica Rovers en haar gezin nauwelijks begonnen of ze hadden al iets moois op het oog. De verkoop van hun oude huis was door de oververhitte woningmarkt spannender, vertelt de Goese. “We merkten dat geïnteresseerden druk voelden om snel een bod uit te brengen en zich niet altijd vooraf goed hadden laten informeren over hun financiële mogelijkheden.”

1 dag geleden