Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes steekt vijf ton in toegankelijkheid

Goes steekt vijf ton in toegankelijkheid

GOES - De gemeente Goes start binnenkort met het aanleggen van acht extra gehandicaptenparkeerplaatsen en het aanpassen van al bestaande locaties. 

De gemeenteraad van Goes stelde begin 2020 bijna 480.000 euro beschikbaar voor het toegankelijker maken van de gemeente. ‘Inmiddels zijn de gemeentelijke gebouwen en een openbaar toilet al toegankelijk gemaakt’, laat de gemeente weten. Met het aanpassen van bestaande en aanleggen van nieuwe gehandicaptenparkeerplaatsen zet de gemeente de laatste stap in de uitvoering van het raadsbesluit.

Ongehinderd, een landelijke organisatie die zich inzet voor toegankelijkheid in Nederland, heeft in 2019 de gemeentelijke gebouwen getoetst. Per plaats is toen een adviesrapportage opgesteld met daarin verplichte verbeterpunten en adviespunten. Het toegankelijk maken van de gemeentelijke gebouwen en het openbare toilet is inmiddels afgerond.

Negen extra gehandicaptenparkeerplaatsen 

‘Toegankelijkheid van gemeentelijke voorzieningen voor iedereen is een belangrijk speerpunt in het collegeprogramma’, laat de Goese wethouder André van der Reest weten. ‘Elke inwoner moet kunnen meedoen, met of zonder beperking. Ik ben blij dat we inmiddels al zestien locaties toegankelijk hebben gemaakt. De volgende stap die we nu zetten is het aanleggen van acht extra gehandicaptenparkeerplaatsen. Daarvan komen er drie in Goes te liggen en eentje in Kloetinge, ’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke en Wilhelminadorp.’ 

Na de laatste stap vraagt Goes Ongehinderd alle locaties formeel te keuren. De score per plek is een optelsom van het gebouw, omliggend straatwerk en aanwezige parkeervoorzieningen. Op basis daarvan krijgt een locatie een officieel gouden, zilveren, bronzen of een platina Toegankelijkheidskeurmerk.

Meer uit Beveland

Auto op zijn kop naast Deltaweg bij Kats

KATS - Een personenauto die over de Deltaweg (N256) bij Kats reed is donderdag aan het einde van de middag van de weg geraakt en op zijn kop tot stilstand gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.De automobilist kwam vanuit de richting van Noord-Beveland en reed richting Wilhelminadorp toen hij door onbekende oorzaak rond 17.30 uur in de berm belandde en vervolgens een verkeersbord raakte en op de lager gelegen Krukweg belandde. Passanten schoten de bestuurder te hulp.Na de melding werd de brandweer opgeroepen maar de bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Na controle door de ambulancedienst bleek hij niet gewond te zijn geraakt. Vanwege het ongeluk stond op de N256 al snel in beide richtingen een file. Na 18.15 uur werd de hoofdrijbaan weer vrijgegeven.Vasthouden telefoonDe politie schreef in de tussentijd nog enkele boetes uit voor automobilisten die tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthielden om foto's te maken van het ongeluk.

1 uur geleden
Gewonde bij botsing auto's Kortgene, slachtoffer naar het ziekenhuis

KORTGENE - Bij een botsing op de Provincialeweg bij Kortgene is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

16 uur geleden
Lintje voor veelzijdige vrijwilliger Jacqueline Dijkinga uit Kortgene

COLIJNSPLAAT/KORTGENE - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jacqueline Dijkinga uit Kortgene. Zij kreeg een lintje voor haar jarenlange vrijwilligerswerk. In Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is Dijkinga verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

19 uur geleden
Culturele Fair Noord-Beveland toe aan tweede editie

KORTGENE - Wethouder Yvonne Maas van de gemeente Noord-Beveland opent donderdag om 18.00 uur de tweede editie van de Culturele Fair Noord-Beveland. Dit is een avond vol muziek, exposities, theater, workshops, optredens, activiteiten en meer op het terrein van Eindeloos Eiland Festival (EEF) in Kortgene.

23 uur geleden
Stichting Leergeld Oosterschelderegio krijgt 1000 euro bij haringparty Goes

GOES - Tijdens de goed bezochte haringparty bij Slot Oostende in Goes heeft stichting Leergeld Oosterschelderegio woensdag een cheque van 1000 euro uitgereikt gekregen.

1 dag geleden
Inge Sportfonds en SGB organiseren derde Inge Memorial in Goes

GOES - Donderdag vindt de derde Inge Memorial plaats. Tijdens dit sportevenement in het Omnium in Goes kunnen geïnteresseerden kennis maken met rolstoelhockey en met de activiteiten van het Inge Sportfonds.

1 dag geleden
Plaats voor ondernemers Broodfondsen in Zeeland

GOES - In Zeeland is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren ze een bijeenkomst op dinsdag 25 juni a.s. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

1 dag geleden