Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes staat twintig door toeslagenaffaire getroffen gezinnen bij

Goes staat twintig door toeslagenaffaire getroffen gezinnen bij

GOES - De gemeente Goes staat twintig gezinnen bij, die zijn getroffen door de toeslagenaffaire. 

Ze krijgen voorrang als ze hulp nodig hebben. “We willen hen de helpende hand bieden”, zegt wethouder André van der Reest. Volgens hem kampen deze gezinnen met tal van problemen door de affaire. 

Financieel

Een aantal heeft zich gemeld bij de gemeente. Ze zitten niet alleen financieel in moeilijkheden, maar sommige gezinsleden hebben ook psychische klachten en anderen hebben bijvoorbeeld hun studie afgebroken of baan verloren. “We willen hen uit de problemen helpen.” 

Landelijk

Aanvankelijk dacht Goes dat er negen gezinnen waren die zijn geraakt door de affaire rondom de kinderopvangtoeslag. Het zijn er twintig. 

Zij krijgen een brief van de gemeente en kunnen zich melden als ze hulp wensen. Goes geeft hen dan voorrang. 

Het geld dat met die hulp is gemoeid moet Goes krijgen van de landelijke overheid. Nu is 11.000 euro toegezegd. “Maar dat is bij lange na niet genoeg voor een traject dat per gezin zo’n twee jaar duurt. De financiële afhandeling is echter voor later zorg. We willen niet dat deze gezinnen daar de dupe van worden.” 

Meer uit Beveland

Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

1 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

3 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

8 uur geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

10 uur geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

15 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

1 dag geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

2 dagen geleden