Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes sluit aan bij ‘samen Vrijheidssoep eten’

Goes sluit aan bij ‘samen Vrijheidssoep eten’

GOES - De gemeente Goes sluit aan bij het landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om woensdag, Bevrijdingsdag, ‘samen’ Vrijheidsmaaltijdsoep op tafel te zetten. Zoveel mogelijk 76-plussers in de gemeente krijgen een blik soep. Het verzorgingshuis Ter Weel en de Goese instellingen van SVRZ serveren de soep ook.

‘Door een maaltijd – de Vrijheidsmaaltijdsoep – te “delen”, kunnen we op 5 mei toch gezamenlijk stilstaan bij onze vrijheid’, aldus de organisatie. Het Nationaal comité 4 en 5 mei heeft kok en schrijfster Yvette van Boven gevraagd een recept voor deze vrijheidssoep te maken. ‘Door deze frisse lentesoep “samen” te eten, kan iedereen die dat wil een beetje bij elkaar te zijn.’

76-plussers

De soep is ook in blik verkrijgbaar. ‘Omdat we dit jaar 76 jaar in vrijheid leven, stelt het comité de blikken soep beschikbaar aan 76-plussers’, laat de gemeente Goes weten. ‘In Goes proberen een aantal leden van wijk- en dorpsverenigingen en andere vrijwilligers op 5 mei bij zoveel mogelijk 76-plussers een blik soep te brengen.’ 

Het comité hoopt dat de Vrijheidsmaaltijdsoep op zoveel mogelijk plekken in Nederland op tafel komt. ‘Zo kunnen we samen eten, praten én toosten op de vrijheid.’

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

1 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

2 uur geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

1 dag geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden