Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes sluit aan bij ‘samen Vrijheidssoep eten’

Goes sluit aan bij ‘samen Vrijheidssoep eten’

GOES - De gemeente Goes sluit aan bij het landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om woensdag, Bevrijdingsdag, ‘samen’ Vrijheidsmaaltijdsoep op tafel te zetten. Zoveel mogelijk 76-plussers in de gemeente krijgen een blik soep. Het verzorgingshuis Ter Weel en de Goese instellingen van SVRZ serveren de soep ook.

‘Door een maaltijd – de Vrijheidsmaaltijdsoep – te “delen”, kunnen we op 5 mei toch gezamenlijk stilstaan bij onze vrijheid’, aldus de organisatie. Het Nationaal comité 4 en 5 mei heeft kok en schrijfster Yvette van Boven gevraagd een recept voor deze vrijheidssoep te maken. ‘Door deze frisse lentesoep “samen” te eten, kan iedereen die dat wil een beetje bij elkaar te zijn.’

76-plussers

De soep is ook in blik verkrijgbaar. ‘Omdat we dit jaar 76 jaar in vrijheid leven, stelt het comité de blikken soep beschikbaar aan 76-plussers’, laat de gemeente Goes weten. ‘In Goes proberen een aantal leden van wijk- en dorpsverenigingen en andere vrijwilligers op 5 mei bij zoveel mogelijk 76-plussers een blik soep te brengen.’ 

Het comité hoopt dat de Vrijheidsmaaltijdsoep op zoveel mogelijk plekken in Nederland op tafel komt. ‘Zo kunnen we samen eten, praten én toosten op de vrijheid.’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Kerk Ovezande krijgt Maria in de tuin

OVEZANDE - “Onvoorstelbaar, Peter! Prachtig!” Ad Schenk van de katholieke parochie in Ovezande is blij met het werk van de Goese kettingzaagkunstenaar Peter Verlaan. Hij vervaardigde uit een stuk stam van een honderdvijftig jaar oude beuk een 2,60 meter hoog Mariabeeld. De boom stond bij de Mariakerk in Ovezande en nu krijgt een deel van het hout daar een tweede leven. Dinsdagavond gaat ‘ze’ op transport van de werkplaats in Lewedorp naar de kerktuin in Ovezande.

23 minuten geleden
Graafmachinist rijdt tegen hoogspanningskabel bij ‘s-Heerenhoek

’s-HEERENHOEK - Een graafmachinist is maandag aan het einde van de ochtend bij ’s-Heerenhoek met de kraan tegen een hoogspanningskabel gereden. De man bleef ongedeerd.De bestuurder reed rond 11.30 uur over de Borsselsedijk (N666) tussen ‘s-Heerenhoek en Nieuwdorp toen het misging. Na de melding van het ongeluk is de brandweer opgeroepen. Die kwam met een tankautospuit en  schuimblusvoertuig ter plekke. De chauffeur bleef ongedeerd. Voor de zekerheid hebben hulpverleners van de ambulance de man onderzocht. Hij moest bij de politie een blaastest doen, had geen alcohol gedronken.

18 uur geleden
Zeeuwse wind als voorbeeld voor Europa

De komst van het Kenniscentrum op de Kenniswerf in Vlissingen brengt nieuwe kansen met zich mee voor de Zeeuwse onderwijsinstellingen. Zo ook voor Scalda. Het unieke windproject dat ze zo’n drie jaar geleden leven inbliezen dient inmiddels als voorbeeld voor de rest van de wereld, maar tijd om stil te zitten is er niet.

1 dag geleden
Man (34) aangehouden na doodsbedreigingen bij bijtincident op Jozef Israelstraat

GOES - De politie heeft vanochtend een 34-jarige man uit Goes aangehouden na bedreigingen eerder deze week. De hond van de verdachte zou een kat hebben gebeten op de Jozef Israelstraat, waarna de gemoederen hoog opliepen.

2 dagen geleden
Variatie en werksfeer maken het bij ITN

MIDDELBURG - Eind 2019 gaf grondlegger Hans Niewenhuijse de bedrijfsvoering van Installatie Techniek Niewenhuijse (ITN) over aan vijf van zijn kinderen. De nieuwe directeuren hebben de kernwaarden met de paplepel binnen gekregen en verdelen de verantwoordelijkheden op basis van talent en interesse. Feitelijk precies zoals ze met hun personeel omgaan. Ze bieden hen de combinatie van werken en leren, doorgroeiopties en een gevarieerd werkpakket op basis van talent en interesse.

2 dagen geleden
‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

GOES – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie hebben verricht. Vijf jongeren kregen onlangs zo’n lintje en zij vertellen hierover deze weken in de Bode. In deze laatste aflevering vertelt Tara van Os over haar belangeloze inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. Zij is met haar vijftien jaar de jongste vrijwilliger die binnen deze scoutinggroep actief is.

3 dagen geleden
Het Loze Vissertje gaat voor topzomer

HET SAS - De bootvrienden Philippe, Stien en Peter vinden het een verademing dat ze weer op het terras kunnen zitten met een hapje en een drankje. “Om op deze manier contact te maken met anderen, dat hebben we echt gemist”, vertellen ze buiten aan een tafeltje bij café restaurant Het Loze Vissertje in Het Sas.

3 dagen geleden