Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

GOES - De gemeente Goes gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Margo Mulder en Marc Janssen van het meldpunt hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend. Goes kan vanaf nu ook anoniem belangrijke signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente ontvangen.

Iedereen kan zich tot Meld Misdaad Anoniem wenden, ook in gemeenten die geen partner zijn, maar door de overeenkomst krijgt Goes nu de informatie over haar gemeente doorgespeeld. Anders komt dit alleen bij de politie terecht. “Die heeft soms een andere focus”, legt de burgemeester uit waarom de informatie waardevol is voor de gemeente. Maar de inhoud van de meldingen is niet te herleiden naar de personen die het hebben aangedragen, benadrukt Mulder. 

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Het meldpunt ontvangt bijvoorbeeld meldingen over hennepteelt, drugslabs, wapenbezit of illegale prostitutie. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: ‘Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als iemand informatie heeft over criminele activiteiten. Maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om vermoedens niet te melden, bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat ze de dader kennen. Het is ook mogelijk dat inwoners de gevolgen van melden niet overzien. Of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een uitkomst. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de politie en nu dus ook bij de gemeente terechtkomt, zonder dat de melder bekend is.’

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij de organisatie. “Goes moet voor iedereen een veilige gemeente zijn”, motiveert Mulder het partnerschap. “Om dit mogelijk te maken, hebben we u nodig. Door uw melding krijgen we meer informatie over vermoedelijke misdaden. Dit versterkt de integrale aanpak van criminaliteit in Goes. Het is belangrijk om vermoedens te melden. Bijvoorbeeld van een drugslaboratorium, zoals vorig jaar in het bedrijfspand aan het Westeinde in Kloetinge het geval was. Het is begrijpelijk dat mensen zulke zaken willen melden zonder dat hun naam bekend wordt. Meld Misdaad Anoniem biedt die mogelijkheid.” 

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden is ook altijd mogelijk via een beveiligde website, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

8 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

12 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

13 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

14 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden