Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

GOES - De gemeente Goes gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Margo Mulder en Marc Janssen van het meldpunt hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend. Goes kan vanaf nu ook anoniem belangrijke signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente ontvangen.

Iedereen kan zich tot Meld Misdaad Anoniem wenden, ook in gemeenten die geen partner zijn, maar door de overeenkomst krijgt Goes nu de informatie over haar gemeente doorgespeeld. Anders komt dit alleen bij de politie terecht. “Die heeft soms een andere focus”, legt de burgemeester uit waarom de informatie waardevol is voor de gemeente. Maar de inhoud van de meldingen is niet te herleiden naar de personen die het hebben aangedragen, benadrukt Mulder. 

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Het meldpunt ontvangt bijvoorbeeld meldingen over hennepteelt, drugslabs, wapenbezit of illegale prostitutie. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: ‘Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als iemand informatie heeft over criminele activiteiten. Maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om vermoedens niet te melden, bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat ze de dader kennen. Het is ook mogelijk dat inwoners de gevolgen van melden niet overzien. Of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een uitkomst. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de politie en nu dus ook bij de gemeente terechtkomt, zonder dat de melder bekend is.’

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij de organisatie. “Goes moet voor iedereen een veilige gemeente zijn”, motiveert Mulder het partnerschap. “Om dit mogelijk te maken, hebben we u nodig. Door uw melding krijgen we meer informatie over vermoedelijke misdaden. Dit versterkt de integrale aanpak van criminaliteit in Goes. Het is belangrijk om vermoedens te melden. Bijvoorbeeld van een drugslaboratorium, zoals vorig jaar in het bedrijfspand aan het Westeinde in Kloetinge het geval was. Het is begrijpelijk dat mensen zulke zaken willen melden zonder dat hun naam bekend wordt. Meld Misdaad Anoniem biedt die mogelijkheid.” 

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden is ook altijd mogelijk via een beveiligde website, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

14 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

16 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

16 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden