Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

GOES - De gemeente Goes gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Margo Mulder en Marc Janssen van het meldpunt hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend. Goes kan vanaf nu ook anoniem belangrijke signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente ontvangen.

Iedereen kan zich tot Meld Misdaad Anoniem wenden, ook in gemeenten die geen partner zijn, maar door de overeenkomst krijgt Goes nu de informatie over haar gemeente doorgespeeld. Anders komt dit alleen bij de politie terecht. “Die heeft soms een andere focus”, legt de burgemeester uit waarom de informatie waardevol is voor de gemeente. Maar de inhoud van de meldingen is niet te herleiden naar de personen die het hebben aangedragen, benadrukt Mulder. 

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Het meldpunt ontvangt bijvoorbeeld meldingen over hennepteelt, drugslabs, wapenbezit of illegale prostitutie. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: ‘Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als iemand informatie heeft over criminele activiteiten. Maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om vermoedens niet te melden, bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat ze de dader kennen. Het is ook mogelijk dat inwoners de gevolgen van melden niet overzien. Of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een uitkomst. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de politie en nu dus ook bij de gemeente terechtkomt, zonder dat de melder bekend is.’

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij de organisatie. “Goes moet voor iedereen een veilige gemeente zijn”, motiveert Mulder het partnerschap. “Om dit mogelijk te maken, hebben we u nodig. Door uw melding krijgen we meer informatie over vermoedelijke misdaden. Dit versterkt de integrale aanpak van criminaliteit in Goes. Het is belangrijk om vermoedens te melden. Bijvoorbeeld van een drugslaboratorium, zoals vorig jaar in het bedrijfspand aan het Westeinde in Kloetinge het geval was. Het is begrijpelijk dat mensen zulke zaken willen melden zonder dat hun naam bekend wordt. Meld Misdaad Anoniem biedt die mogelijkheid.” 

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden is ook altijd mogelijk via een beveiligde website, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meer uit Beveland

Ontwerp gepresenteerd voor urban sportpark op Het Schenge in Goes

GOES - De gemeente Goes realiseert op Sportpark Het Schenge in Goes een urban sportpark, voor allerlei straatsporten. Dinsdag is het ontwerp voor de laatste twee onderdelen, een skatebaan en pumptrack, gepresenteerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kosten, hoopt Goes het sportpark eind september klaar te hebben.  

27 minuten geleden
Opening 13e Kinderkunstweek "Van letter tot handtekening" live te volgen

GOES - Op 6 maart wordt de 13e Kinderkunstweek met het thema "Van letter tot handtekening, de taal van de kunst" feestelijk geopend in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Kunstenaar Boris Tellegen aka DELTA is te gast. Dit jaar kunnen ook alle Zeeuwse scholen en bso's virtueel aansluiten, want de opening is voor het eerst via een livestream te volgen.

1 uur geleden
Op 1, 2 en 3 maart gratis bomen en struiken bij 40 bomenhubs verspreid door Nederland

GOES - Tussen 1 en 3 maart deelt Meer Bomen Nu 200.000 boompjes uit vanaf 40 bomenhubs door heel Nederland. Deze boompjes zijn door duizenden vrijwilligers verzameld op plekken waar ze geen kans hadden om uit te groeien tot volwassen boom. Door kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, sloop- en natuurgebieden uit te scheppen en gratis weg te geven, versnellen we de benodigde boomaanplant voor klimaat en biodiversiteit. Tijdens deze weggeefactie wordt een mijlpaal bereikt: de tweemiljoenste boom krijgt via Meer Bomen Nu een nieuw thuis.

3 uur geleden
Gratis duurzame producten voor Borselenaren

HEINKENSZAND - Om mensen bewust te maken en te helpen in deze koudere tijden, biedt de gemeente Borsele gratis duurzame producten aan. In de centrale hal van het gemeentehuis staat sinds maandag een tentoonstelling met duurzame producten en uitleg over de maatregelen.Wethouder Arno Witkam: 'Verandering begint op lokaal niveau. Met deze tentoonstelling willen we niet alleen inwoners inspireren om maatregelen te nemen, maar ze ook aanzetten tot actie door het uitdelen van een gratis product. Zo zetten we ons samen in voor een duurzame omgeving.'Inwoners kunnen de duurzame producten bekijken en er meer informatie over krijgen. Inwoners die hier gebruik van willen maken, mogen naar keuze één product meenemen. Op deze manier wil de gemeente Borsele inwoners een klein steuntje in de rug bieden om hun energiekosten te verlagen. Er staan verschillende producten zoals: ledlampen, stekkerdozen, deurdrangers, waterbesparende douchekoppen, leidingisolatie, radiatorfolie en een brievenbusborstels. Per product staat er uitleg bij op welke manier inwoners dit kunnen gebruiken.Naast de gratis producten, verloot de gemeente Borsele ook acht radiatorventilatoren ter waarde van 65 euro. Inwoners kunnen hun gegevens achterlaten en aan het einde van de tentoonstelling worden er acht lootjes getrokken. De inwoners die in de prijzen zijn gevallen, krijgen hiervan bericht. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart en voor de producten geldt: op is op.

23 uur geleden
Borselse voetbalclubs kijken samen vooruit

LEWEDORP - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateurvoetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe zitten Bevelandse clubs in hun jasje? 

1 dag geleden
Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

1 dag geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

1 dag geleden