Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes pakt eenzaamheid aan

Goes pakt eenzaamheid aan

GOES - De gemeente Goes is bezig met een plan om eenzaamheid onder haar inwoners te bestrijden.

Het Goese college van burgemeester en wethouders laat op vragen van de gemeenteraadsfractie Nieuw Goes weten dat ze de gemeenteraad binnenkort een plan van aanpak voorlegt. Hierin staan acties om eenzaamheid onder alle Goesenaren, niet alleen senioren, terug te dringen. Hierbij realiseert het college zich dat eenzame jongere mensen helpen een andere aanpak vergt dan die voor ouderen, meldt ze. ‘Er is 50.000 euro per jaar gereserveerd voor het tegengaan van eenzaamheid’, schrijven b&w in een reactie op de vragen.

Eén

Het college wil met haar plan aansluiten op het landelijke initiatief ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Op de vraag naar de al bestaande activiteiten tegen eenzaamheid in de gemeente, geeft het college onder meer de inloop voor kwetsbare ouderen in Wolphaartsdijk, het sociale wandelprogramma ‘Elke stap telt’, ouderensozen en ontmoetingspunten in verschillende wijken en dorpen en het TeJo-huis (therapeuten voor jongeren) als voorbeeld.

Kijk voor meer informatie over het landelijke initiatief op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

4 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden