Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

GOES - Het atletiek-baanevenement Goes on Track van vrijdag 6 augustus belooft volgens de organisatie de sterkst bezette wedstrijd te worden, die Zeeland ooit gezien heeft. ‘De allerbeste atleten zijn momenteel in Tokio, de “best of the rest” komt naar Goes’.

De organisatoren van atletiekvereniging AV’56 in Goes hebben atleten uit alle delen van Nederland en België weten aan te trekken. ‘De deelname is onverwacht groot, groter dan ooit tevoren. Het gaat om zo’n 200 atleten van minstens 25 verenigingen. Dat record is in elk geval al gebroken. Voor een nieuw baanrecord of andere bijzondere prestaties worden ook nu weer aantrekkelijke geldprijzen uitgeloofd.’

Goes on Track kon twee jaar lang niet gehouden worden, in 2019 niet vanwege de baanrenovatie en in 2020 niet vanwege de coronapandemie. De formule van het avondevenement is dezelfde gebleven: er worden topatleten uitgenodigd, maar tegelijkertijd zijn er ook nummers voor beginners, recreanten en jeugd. ‘Zo ontmoeten de cracks en liefhebbers elkaar op één groot atletiekfeest.’

Het programma van Goes on Track bestaat dit jaar uit een sprinttweekamp (100 en 200 meter), verspringen, speerwerpen en een spectaculaire 3000 meter. Voor de jeugd is er een 1000 meter. ‘Vooral de slotseries van de 3000 meter springen in het oog. Bij de heren zal de kersverse Zeeuwse recordhouder op de 1500 meter, Tim van den Broeke, als ‘haas’ fungeren om de deelnemers in gang te trekken naar een tijd van rond de 8.10 min. Prominenten als Stan Niesten, Yunis Stitan en Floris Willeboordse worden daartoe in staat geacht. Stan Niesten (DEM, Beverwijk) heeft een persoonlijk record van 8.01.08 min. Op vrijwel alle onderdelen komen sporters en sportsters uit, wier persoonlijke records beter zijn dan de AV’56-baanrecords. Waarschijnlijk zullen vrijdag dus verscheidene baanrecords sneuvelen.’

Zeldzaam

‘Uniek op Goes on Track is een 3000 meter-serie voor uitsluitend dames. Zo’n serie is zeer zeldzaam. AV’56 is het nu dus wél gelukt. Zelfs bij de wedstrijden van de Flanders Cup in België is zoiets een curiosum. Vooral voor de twee sterkhouders Eline Dalemans (België) en Marijke de Visser (AV Cifla, Nijmegen) is dit van belang. Zij behoren beiden tot de top van hun land. Eline is drievoudig Belgische kampioene 3000 meter steeple chase. Marijke (oorspronkelijk uit Aagtekerke) is houdster van het AV’56-baanrecord en was vorig jaar tweede op het NK 5000 meter. Zeeuwse troef is talent Noor Dekker (Gonzalez Running Team).

Toeschouwers zijn welkom, maar moeten anderhalve meter afstand houden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Gemeente Noord-Beveland stopt met adverteren in het ‘gele krantje’

WISSENKERKE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland ontbindt haar advertentiecontract met Trainews vanwege het nieuwe beleid van deze uitgever.

6 uur geleden
Ook Borsele heeft vanaf donderdag een repair café

HEINKENSZAND - De Borselse wethouder Marga van de Plasse en Liliane Schoone, voorzitter van de Seniorenraad Borsele, openen donderdag in Heinkenszand het eerste repair café van gemeente Borsele. 

9 uur geleden
‘We hopen met deze vernieuwing ook leden aan te trekken’

KAMPERLAND - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft, met hulp van het jongste clublid Lizzy Fillius, het vernieuwde tennispark van S.V. Slagvast in Kamperland geopend. “We zijn klaar voor de toekomst”, vertelt clubvoorzitter Peter Sandee.

13 uur geleden
Dodelijk arbeidsongeval in Driewegen

DRIEWEGEN - Bij een arbeidsongeval aan de Weltevredendijk bij Driewegen is maandagmiddag een 83-jarige man overleden. Hij raakte bekneld onder een heftruck.

1 dag geleden
Eindeloos Eiland Festival op nieuwe locatie

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) gaat eindelijk door. De herfsteditie vindt plaats op 24, 25 en 26 september op een nieuwe locatie; hofstede ‘s Gravenhoek bij Wissenkerke.

1 dag geleden
‘We zijn geen fabriek en willen dat ook niet worden’

Hij nam twintig jaar geleden de groentewinkel van zijn ouders over en heeft nu een goedlopend bedrijf in het bezorgen van maaltijden. Johan van Marle vertelt over zijn familiegeschiedenis en het succes van zijn bedrijf: Uitgekookt. 

1 dag geleden
Scouting: We mogen weer!!

GOES - Afgelopen zaterdag is het nieuwe scoutingseizoen weer begonnen voor de leden van Scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha.

1 dag geleden