Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

GOES - Het atletiek-baanevenement Goes on Track van vrijdag 6 augustus belooft volgens de organisatie de sterkst bezette wedstrijd te worden, die Zeeland ooit gezien heeft. ‘De allerbeste atleten zijn momenteel in Tokio, de “best of the rest” komt naar Goes’.

De organisatoren van atletiekvereniging AV’56 in Goes hebben atleten uit alle delen van Nederland en België weten aan te trekken. ‘De deelname is onverwacht groot, groter dan ooit tevoren. Het gaat om zo’n 200 atleten van minstens 25 verenigingen. Dat record is in elk geval al gebroken. Voor een nieuw baanrecord of andere bijzondere prestaties worden ook nu weer aantrekkelijke geldprijzen uitgeloofd.’

Goes on Track kon twee jaar lang niet gehouden worden, in 2019 niet vanwege de baanrenovatie en in 2020 niet vanwege de coronapandemie. De formule van het avondevenement is dezelfde gebleven: er worden topatleten uitgenodigd, maar tegelijkertijd zijn er ook nummers voor beginners, recreanten en jeugd. ‘Zo ontmoeten de cracks en liefhebbers elkaar op één groot atletiekfeest.’

Het programma van Goes on Track bestaat dit jaar uit een sprinttweekamp (100 en 200 meter), verspringen, speerwerpen en een spectaculaire 3000 meter. Voor de jeugd is er een 1000 meter. ‘Vooral de slotseries van de 3000 meter springen in het oog. Bij de heren zal de kersverse Zeeuwse recordhouder op de 1500 meter, Tim van den Broeke, als ‘haas’ fungeren om de deelnemers in gang te trekken naar een tijd van rond de 8.10 min. Prominenten als Stan Niesten, Yunis Stitan en Floris Willeboordse worden daartoe in staat geacht. Stan Niesten (DEM, Beverwijk) heeft een persoonlijk record van 8.01.08 min. Op vrijwel alle onderdelen komen sporters en sportsters uit, wier persoonlijke records beter zijn dan de AV’56-baanrecords. Waarschijnlijk zullen vrijdag dus verscheidene baanrecords sneuvelen.’

Zeldzaam

‘Uniek op Goes on Track is een 3000 meter-serie voor uitsluitend dames. Zo’n serie is zeer zeldzaam. AV’56 is het nu dus wél gelukt. Zelfs bij de wedstrijden van de Flanders Cup in België is zoiets een curiosum. Vooral voor de twee sterkhouders Eline Dalemans (België) en Marijke de Visser (AV Cifla, Nijmegen) is dit van belang. Zij behoren beiden tot de top van hun land. Eline is drievoudig Belgische kampioene 3000 meter steeple chase. Marijke (oorspronkelijk uit Aagtekerke) is houdster van het AV’56-baanrecord en was vorig jaar tweede op het NK 5000 meter. Zeeuwse troef is talent Noor Dekker (Gonzalez Running Team).

Toeschouwers zijn welkom, maar moeten anderhalve meter afstand houden.

Meer uit Beveland

Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

23 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

1 dag geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

1 dag geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

2 dagen geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 dagen geleden