Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

GOES - Het atletiek-baanevenement Goes on Track van vrijdag 6 augustus belooft volgens de organisatie de sterkst bezette wedstrijd te worden, die Zeeland ooit gezien heeft. ‘De allerbeste atleten zijn momenteel in Tokio, de “best of the rest” komt naar Goes’.

De organisatoren van atletiekvereniging AV’56 in Goes hebben atleten uit alle delen van Nederland en België weten aan te trekken. ‘De deelname is onverwacht groot, groter dan ooit tevoren. Het gaat om zo’n 200 atleten van minstens 25 verenigingen. Dat record is in elk geval al gebroken. Voor een nieuw baanrecord of andere bijzondere prestaties worden ook nu weer aantrekkelijke geldprijzen uitgeloofd.’

Goes on Track kon twee jaar lang niet gehouden worden, in 2019 niet vanwege de baanrenovatie en in 2020 niet vanwege de coronapandemie. De formule van het avondevenement is dezelfde gebleven: er worden topatleten uitgenodigd, maar tegelijkertijd zijn er ook nummers voor beginners, recreanten en jeugd. ‘Zo ontmoeten de cracks en liefhebbers elkaar op één groot atletiekfeest.’

Het programma van Goes on Track bestaat dit jaar uit een sprinttweekamp (100 en 200 meter), verspringen, speerwerpen en een spectaculaire 3000 meter. Voor de jeugd is er een 1000 meter. ‘Vooral de slotseries van de 3000 meter springen in het oog. Bij de heren zal de kersverse Zeeuwse recordhouder op de 1500 meter, Tim van den Broeke, als ‘haas’ fungeren om de deelnemers in gang te trekken naar een tijd van rond de 8.10 min. Prominenten als Stan Niesten, Yunis Stitan en Floris Willeboordse worden daartoe in staat geacht. Stan Niesten (DEM, Beverwijk) heeft een persoonlijk record van 8.01.08 min. Op vrijwel alle onderdelen komen sporters en sportsters uit, wier persoonlijke records beter zijn dan de AV’56-baanrecords. Waarschijnlijk zullen vrijdag dus verscheidene baanrecords sneuvelen.’

Zeldzaam

‘Uniek op Goes on Track is een 3000 meter-serie voor uitsluitend dames. Zo’n serie is zeer zeldzaam. AV’56 is het nu dus wél gelukt. Zelfs bij de wedstrijden van de Flanders Cup in België is zoiets een curiosum. Vooral voor de twee sterkhouders Eline Dalemans (België) en Marijke de Visser (AV Cifla, Nijmegen) is dit van belang. Zij behoren beiden tot de top van hun land. Eline is drievoudig Belgische kampioene 3000 meter steeple chase. Marijke (oorspronkelijk uit Aagtekerke) is houdster van het AV’56-baanrecord en was vorig jaar tweede op het NK 5000 meter. Zeeuwse troef is talent Noor Dekker (Gonzalez Running Team).

Toeschouwers zijn welkom, maar moeten anderhalve meter afstand houden.

Meer uit Beveland

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

57 minuten geleden
Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

3 uur geleden
Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

3 uur geleden
Lunch met film tegen eenzaamheid in Ovezande en Baarland

BAARLAND/OVEZANDE - Iedereen is van harte welkom bij een lunch met dorpsfilm in Ovezande, op 6 oktober, en in Baarland, op 7 oktober. Deze samenkomsten vinden plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

17 uur geleden
Bouw nieuwbouwcomplex Waterstate Lofts begint

GOES - Bij de Westhavendijk in Goes, aan de rand van het stadscentrum, begint donderdag de bouw van Waterstate Lofts. Dit is een complex met 89 hotelappartementen, 14 woonappartementen, een restaurant en winkel.

19 uur geleden
Expo fotoclub brengt duurzaamheid en Goes in beeld

GOES - Difo Goes, de club van enthousiaste hobbyfotografen, opent donderdagmiddag 6 oktober haar expositie ‘Duurzaamheid en Goes’.

22 uur geleden
Lezing in Kats over boek ‘Noord-Beveland’ gaat niet door

KATS - De lezing op donderdagavond 13 oktober in Kats over het boek ‘Noord-Beveland’ gaat niet door.

1 dag geleden