Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

Goes on Track trekt prominente atletiektoppers

GOES - Het atletiek-baanevenement Goes on Track van vrijdag 6 augustus belooft volgens de organisatie de sterkst bezette wedstrijd te worden, die Zeeland ooit gezien heeft. ‘De allerbeste atleten zijn momenteel in Tokio, de “best of the rest” komt naar Goes’.

De organisatoren van atletiekvereniging AV’56 in Goes hebben atleten uit alle delen van Nederland en België weten aan te trekken. ‘De deelname is onverwacht groot, groter dan ooit tevoren. Het gaat om zo’n 200 atleten van minstens 25 verenigingen. Dat record is in elk geval al gebroken. Voor een nieuw baanrecord of andere bijzondere prestaties worden ook nu weer aantrekkelijke geldprijzen uitgeloofd.’

Goes on Track kon twee jaar lang niet gehouden worden, in 2019 niet vanwege de baanrenovatie en in 2020 niet vanwege de coronapandemie. De formule van het avondevenement is dezelfde gebleven: er worden topatleten uitgenodigd, maar tegelijkertijd zijn er ook nummers voor beginners, recreanten en jeugd. ‘Zo ontmoeten de cracks en liefhebbers elkaar op één groot atletiekfeest.’

Het programma van Goes on Track bestaat dit jaar uit een sprinttweekamp (100 en 200 meter), verspringen, speerwerpen en een spectaculaire 3000 meter. Voor de jeugd is er een 1000 meter. ‘Vooral de slotseries van de 3000 meter springen in het oog. Bij de heren zal de kersverse Zeeuwse recordhouder op de 1500 meter, Tim van den Broeke, als ‘haas’ fungeren om de deelnemers in gang te trekken naar een tijd van rond de 8.10 min. Prominenten als Stan Niesten, Yunis Stitan en Floris Willeboordse worden daartoe in staat geacht. Stan Niesten (DEM, Beverwijk) heeft een persoonlijk record van 8.01.08 min. Op vrijwel alle onderdelen komen sporters en sportsters uit, wier persoonlijke records beter zijn dan de AV’56-baanrecords. Waarschijnlijk zullen vrijdag dus verscheidene baanrecords sneuvelen.’

Zeldzaam

‘Uniek op Goes on Track is een 3000 meter-serie voor uitsluitend dames. Zo’n serie is zeer zeldzaam. AV’56 is het nu dus wél gelukt. Zelfs bij de wedstrijden van de Flanders Cup in België is zoiets een curiosum. Vooral voor de twee sterkhouders Eline Dalemans (België) en Marijke de Visser (AV Cifla, Nijmegen) is dit van belang. Zij behoren beiden tot de top van hun land. Eline is drievoudig Belgische kampioene 3000 meter steeple chase. Marijke (oorspronkelijk uit Aagtekerke) is houdster van het AV’56-baanrecord en was vorig jaar tweede op het NK 5000 meter. Zeeuwse troef is talent Noor Dekker (Gonzalez Running Team).

Toeschouwers zijn welkom, maar moeten anderhalve meter afstand houden.

Meer uit Beveland

Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

3 uur geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

6 uur geleden
Brandweer lang bezig met brand in hybride auto 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

7 uur geleden
Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

1 dag geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

1 dag geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

2 dagen geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

2 dagen geleden