Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes maakt zich op voor Delta Ride for the Roses

Goes maakt zich op voor Delta Ride for the Roses

GOES - Goes maakt zich op voor een nieuwe editie van de Delta Ride for the Roses. Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni staan in het teken van fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.De eerste Zeeuwse Ride for the Roses vond plaats in 2008. ‘Dit was een overweldigend succes en een groep vrijwilligers besloot er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken’, laat de organisatie weten. De Stichting Ride for the Roses werd opgericht. Het evenement groeide en naast de ride in Midden-Zeeland kwamen er ook een ride in Zeeuws-Vlaanderen, een Ladies Night Ride en een Kids Ride. ‘Er zijn sinds de oprichting in 2008 miljoenen opgehaald voor kankeronderzoek.’ProgrammaHet fietsweekeinde begint vrijdag met de Ladies Night Ride vanaf de Grote Markt in Goes. Het programma duurt van 16.30 tot 22.00 uur.Zaterdag staan de ritten vanuit Goes door Midden-Zeeland op de agenda. Voorafgaand aan de start van de 25, 50, 80 en 120 kilometer vanaf het terrein van de Roompot op bedrijventerrein de Poel zingt Patricia Foort het lied ‘the Rose’ van Bette Midler. Deze middag vindt ook de Kids Ride plaats in Terneuzen.Zondag is het tijd voor de fietsroutes door Zeeuws-Vlaanderen vanuit Terneuzen.Vorig jaar is er bij de Delta Ride for the Roses 346.615 kilometer gefietst door 4.865 deelnemers. Zij hebben in totaal 192.503 euro opgehaald voor onderzoeken van KWF Kankerbestrijding.EerbetoonOp 24 februari is Eddie Bogaert, oud-voorzitter van de Delta Ride for the Roses, overleden. ‘In de periode van 2014 tot 2019 was Eddie de drijvende kracht achter onze organisatie. Mede door zijn inspanningen is de Delta Ride for the Roses uitgegroeid tot het grootste fietsevenement van Zeeland.’ Als eerbetoon fietst er dit weekeinde, zowel in Goes als Terneuzen, een ‘Vriendenteam Eddie Bogaert’ mee, met deelnemers die hem goed hebben gekend.Meer informatieKijk voor meer informatie op deltaridefortheroses.nl.

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

5 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

5 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

6 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

7 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

8 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

10 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

1 dag geleden