Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes krijgt ook een Terwelleplein

Goes krijgt ook een Terwelleplein

GOES - Het plein aan de zuidzijde van het spoor in Goes gaat het Terwelleplein heten.

Het plein aan de kant van het Stationspark is ontstaan na de aanleg van de spooronderdoorgang. 

Het gebied wordt opgeknapt en heringericht. Het plein is waarschijnlijk in september klaar. 

Voetpaden

De naam van het plein is geen verrassing, omdat de weg met de onderdoorgang waaraan het plein ligt de Terwellegang heet. 


Het Terwelleplein. - Foto: Gemeente Goes

Er komt een vaste plek waar mensen kunnen worden afgezet, langs de rand van het plein. Verder worden de fiets- en voetpaden aangesloten op de nieuwe rotondes en de tunnel. Fietsers en wandelaars kunnen straks over het fiets- en voetdek naar de Van Hertumweg waar de Jumbo en Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) liggen. 

Stalling

Op het plein komt er een stalling voor fietsen en brommers en fietsenrekken van twee lagen. In de zomermaanden worden de chipkaartpoorten en een luifel geplaatst door de NS. 

Groen

Ook is er ruimte voor groen. Er komen verschillende plantvakken met bomen en planten. Daaromheen komen zitelementen. 

Historisch

Het Terwelleplein is een naam met historische betekenis. In de middeleeuwen waren er verschillende openbare drinkputten die ‘wellen’ werden genoemd. Een van deze putten was Trouwelle. 

Deze bleef jaren bestaan. De naam veranderde in de loop van de tijd in Terwel of Terwelle. Het zuiden van Goes werd vanaf de 17e eeuw verdeeld in polderhoeken. Een van de gebieden kreeg de naam Terwelhoek. De oorspronkelijke Terwelhoek liep door tot aan de stadsgracht. 

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

8 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

15 uur geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden