Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes krijgt er in Zeeland de meeste inwoners bij

Goes krijgt er in Zeeland de meeste inwoners bij

GOES - De gemeente Goes groeit qua inwoneraantal hard door. In het afgelopen jaar is de bevolking met 435 mensen gegroeid.

In geen enkele andere gemeente in Zeeland kwamen er zoveel mensen bij. Er wonen nu 38.088 inwoners in Goes. “Een mooie ontwikkeling. Het past bij de inzet van ons college om Goes een fijne vestigingsplaats te laten zijn’”, zegt burgemeester Margo Mulder. 2314 mensen zijn in 2018 in Goes komen wonen, 1791 gingen er weg. Daarnaast waren er 321 geboorten en zijn 409 mensen overleden.

Noord-Beveland

Ook Middelburg en Vlissingen groeiden door, respectievelijk met 323 en 87 inwoners. Veere zag het aantal inwoners met 47 mensen stijgen, Reimerswaal met 37 en Noord-Beveland met 91 mensen. De kleinste gemeente van Zeeland telt nu 7398 inwoners.

Borsele en Kapelle waren de enige twee gemeenten in Midden-Zeeland waar het aantal inwoners daalde. In Borsele woonden er op oudjaarsdag 55 mensen minder dan op 1 januari 2019, voornamelijk omdat er meer mensen vertrokken dan kwamen. Kapelle ging nog sneller achteruit. Daar daalde het aantal inwoners met 95 mensen. 

Meer uit Beveland

Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

8 minuten geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

4 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

4 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

5 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

23 uur geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

23 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden