Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes inventariseert plannen voor oude melkfabriek

Goes inventariseert plannen voor oude melkfabriek

GOES - Zijn er marktpartijen die brood zien in de herontwikkeling van de voormalige melkfabriek Hollandia aan de Marconistraat in Goes? De gemeente Goes peilt de komende maanden de belangstelling hiervoor.

Op het markante witte pand rust een woon- en bedrijfsbestemming. Daaraan kan de horecafunctie worden toegevoegd, legt wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes uit. De fabriek was van 1951 tot 1975 in bedrijf en de schoorsteen was oorspronkelijk 35 meter hoog. Het gebouw heeft geen officiële monumentenstatus, maar de gemeenteraad van Goes heeft in de toekomstvisie voor het Marconigebied wel de wens opgenomen dat het pand haar karakteristieke stijl en de schoorsteen behoudt, omdat het industrieel erfgoed is. “Het is het enige nog bestaande pand in Goes uit de wederopbouwperiode”, illustreert wethouder Martijn Vermeulen van de gemeente Goes. “De gemeenteraad wil ook dat karakteristieke onderdelen, zoals de stalen raampartijen en de stalen deur bij het schaftlokaal, behouden blijven”, zegt Veldhuizen. Het gebouw is beschadigd door brand, maar kan volgens de gemeente in ere hersteld worden en heeft dan uitstraling voor het hele Marconigebied.

Kanttekening

De gemeente doet tot maart uitvraag in de markt om te inventariseren of er een partij is die de voormalige melkfabriek wil kopen, opknappen en exploiteren. Afhankelijk van de ideeën die er leven is het mogelijk om het gebouw uit te breiden of er extra grond - het is nu 400 vierkante meter groot - bij te trekken. Aan de hand van de getoonde interesse bepaalt de gemeente de manier van aanbesteding voor de herontwikkeling. Veldhuizen plaatst wel de kanttekening dat er interesse moet zijn om het pand inclusief schoorsteen en andere typische kenmerken te vernieuwen. “Als dat niet haalbaar blijkt te zijn, moeten we kijken hoe we daarmee omgaan.”

Meer uit Beveland

Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

1 uur geleden
'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

20 uur geleden
Feest in Kamperland voor 101-jarige Andrea Krijnberg-Terbeek

KAMPERLAND - Andrea Krijnberg-Terbeek woont nog zelfstandig in Kamperland en haar huis zat dinsdag gezellig vol visite voor haar 101-jarige verjaardagsfeest. Kinderburgemeester Noor van de gemeente Noord-Beveland trakteerde de jarige op zelfgebakken cupcakes met eentjes en nulletjes erop. Die liet de jarige zich goed smaken. "Zal ik er even mee rondgaan?", vroeg ze kwiek. Op haar respectabele leeftijd zit ze nog vol grapjes, positiviteit en complimentjes. "Je ziet er voornaam uit, als een echte burgemeester, met je mooie, kanten jurk en ketting", zei ze tegen Noor.

21 uur geleden
Profielwerkstukprijs voor Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van Calvijn College Goes

GOES - Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van het Calvijn College in Goes hebben met hun profielwerkstuk de jaarlijkse Jan Penprijs van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De leerlingen van vwo 6 vielen donderdag in de prijzen met hun werkstuk over vroegkinderlijk trauma in de klas.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

MIDDELBURG - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

1 dag geleden
N57 bij Oosterscheldekering paar dagen half uur dicht voor hijswerk

KAMPERLAND - Op donderdag 25 en maandag 29 april en woensdag 1 en vrijdag 3 mei is de N57 van De Banjaard, bij Kamperland, tot de Kraaijensteinweg, bij Westenschouwen, tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. 'We hijsen deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud', laat Rijkswaterstaat weten. 'Autoverkeer leiden we tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.'

2 dagen geleden