Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes Gezien: Bleekveld drastisch verkleind!

Goes Gezien: Bleekveld drastisch verkleind!

Het eens zo ruime Bleekveld, omrand door Katoen, De Mythe, Katoen, Kolveniershof en Katoen, is niet groot genoeg meer om de complete witte was te drogen en/of te bleken. Er is alleen nog ruimte voor twee kussenslopen en wat zakdoeken. Het huidige Bleekveld is bij de toegang slechts anderhalve meter breed, vijf meter lang en aan het doodlopende einde een halve meter breed. Er komt één achterdeur op uit. De foto spreekt boekdelen. Mijn kleindochter laat zich natuurlijk niet zomaar voor een karretje spannen, dus ze meet opa even na.

Misschien vindt u dit een beetje flauw? Het zit zo. Aan de overkant heeft Katoen een hotel (‘Citylofts’) gebouwd, dat bijna klaar is. Het gebouw staat pal tegen bebouwing aan. Op de plaats waar het straatnaambordje hing (en nog steeds hangt), was die bebouwing schuin aflopend, zodat een klein doodlopend steegje aan het Kolveniershof is ontstaan, de moeite niet waard, maar wel met een officieel straatnaambordje. Voor een eventuele dakloze zou dit een beschut plekje kunnen zijn; doos en winkelwagen passen er precies. Die dakloze zou dan niet iemand ‘zonder vaste woon- of verblijfplaats’ zijn, maar woonachtig op het Bleekveld te Goes, pal onder zijn privé-straatnaambordje.

Op het grote, overgebleven plein is de identiteit ervan ondertussen moeilijk te bepalen. Er hangt ergens nog één zo’n bordje, maar pal daaronder ook eentje met ‘Eigen terrein’, dus dat schiet niet op. Aan diezelfde kant hangt ook nog een bordje ‘Katoen’s veld’, maar dat is een particulier grapje, want dan mag je een spelfout maken. Ook bij de toegangen tot het Bleekveld is geen straatnaambordje te zien en daar horen ze juist. De Bleekerstraat, waar het Leger des Heils de dakloze vast naar een waardiger slaapplek zal verwijzen, heeft er daarentegen wel eentje; netjes aan de kant van de Wijngaardstraat.

Helaas zullen we nooit het antwoord weten op de vraag hoelang het zou duren vóór het bordje wordt verplaatst zonder dit verhaaltje. Als het wordt gelezen door de gemeentepersoon die bevoegd is tot het verhangen der bordjes, dan wordt dit klusje snel ingepland. Of anders zijn er wel mensen bij de gemeente of bij Katoen die een seintje aan de bevoegde afdeling geven. Dus het antwoord op de vraag wanneer het bordje op een juiste plek hangt, kunnen we met z’n allen zelf aanschouwen. En tot die tijd mogen we ons best wel wat verkneukelen om het in de was gekrompen Bleekveld.

Tekst en foto: Arend van der Wel

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

2 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

3 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

3 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

5 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

5 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

7 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

23 uur geleden