Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes gaat voortaan onderdoor het spoor

Goes gaat voortaan onderdoor het spoor

GOES - De eerste auto’s zijn maandagmorgen onderdoor het spoor in Goes gereden. De Terwellegang, waarover jaren is gesproken en meer dan twee jaar aan is gewerkt, is open voor auto’s en fietsers. “Dit is heel goed voor Goes”, zegt projectleider Victor de Vries.

De aannemer heeft dit weekend de onderdoorgang aangesloten op de rotonde aan de kant van het stadskantoor. Een paar weken geleden was dit al gebeurd aan de zuidkant van het station. Nu het Kompasplein is aangesloten op de Terwellegang kan iedereen onderdoor het spoor. De gemeente Goes noemt het een mijlpaal. Het is één van de grootste infrastructurele klussen in de geschiedenis van de gemeente.

Verkeersveiligheid

Ze wilde graag een spooronderdoorgang in de Van Hertumweg, omdat het steeds drukker werd in de stad en op het spoor. Ze wilde af van de rijen auto’s voor de spoorovergang, die er ook voor zorgden dat het verkeer van en naar de binnenstad niet goed doorstroomde. “Het is bovendien een flinke stap vooruit voor de verkeersveiligheid”, zegt Victor de Vries. “De bottleneck in de doorstroming van het verkeer is weg.”

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

11 uur geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

13 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

14 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

14 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

15 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

15 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

1 dag geleden