Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goes breidt schoolzwemmen uit, hele land kijkt mee

Goes breidt schoolzwemmen uit, hele land kijkt mee

GOES - Waar veel gemeenten bezuinigen op het schoolzwemmen, breidt Goes de lessen uit. Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen niet meer alleen groep 3 en 4 van de basisschool zwemles, maar álle groepen. Zo leren kinderen meer over bijvoorbeeld de gevaren van open water. “Landelijk wordt er meegekeken naar ons nieuwe systeem”, vertelt de Goese wethouder Joos de Goffau.

Dat kinderen beter moeten leren zwemmen en meer moeten leren over de gevaren van (open) water is landelijk een aandachtspunt “We wonen hier in een waterrijke omgeving, dus we vinden zwemles belangrijk en blijven dat deels financieren”, licht De Goffau toe. Basisschoolkinderen krijgen straks zelfs meer zwemles. Dat gaat de gemeente volgens de wethouder niet meer geld kosten dan ze er nu voor uittrekt. 

“Groep 3 en 4 krijgen zwemles in het Omnium. Er is een vangnet om andere kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen les te laten volgen.” De groepen 5 en 6 krijgen survivalactiviteiten in het water aangeboden. Kinderen in de groepen 7 en 8 gaan naar de scouting bij het Goese Doep en maken daar kennis met onder meer de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en allerlei watersporten. “Zo leren de kinderen over de mogelijke gevaren bij het zwemmen, maar ook over de plezierige kanten.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Vlaketunnel dicht voor oefening en onderhoud

VLAKE - Hulpdiensten houden dinsdag in de Vlaketunnel een veiligheidsoefening. Daarom is de tunnel tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor het verkeer. Vanwege onderhoudswerk is de Vlaketunnel ook dicht van maandag 21.00 tot dinsdag 5.00 uur. Er geldt beide keren een omleiding via de N289.

2 uur geleden
Dorpshuis in Kattendijke zoekt nieuwe beheerder / exploitant

KATTENDIJKE - Per 1 oktober aanstaande stopt de huidige beheerder met de exploitatie van dorpshuis ’t Katshuis in Kattendijke.

3 uur geleden
Jan Willem Vermeulen: ‘Als brandonderzoeker zie je de schade pas écht goed’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze nieuwe rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit eerste deel: brandonderzoeker Jan Willem Vermeulen.

5 uur geleden
‘We gaan een leuke tijd tegemoet’

GOES – Maaike de Wit is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

5 uur geleden
Meld je aan voor de Dag van het landschapspark op zaterdag 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een ‘Toer de Borselse Boer’ met agrarische fietstocht en streekproeverij.

5 uur geleden
Roze Zaterdag 2023 komt naar Goes

GOES - Roze Zaterdag 2023 vindt plaats in Goes. Dat heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland.

8 uur geleden
Dronken man (61) kruipt achter stuur nadat hij uit restaurant was verwijderd in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige Amsterdammer aangehouden op de Korte Kerkstraat in Goes omdat hij dronken in zijn auto reed. De man was even daarvoor uit een restaurant verwijderd. Hij had zich daar vervelend gedragen. 

1 dag geleden