Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goederenoverslag North Sea Port daalt met 11,5 procent

Goederenoverslag North Sea Port daalt met 11,5 procent

VLISSINGEN - De goederenoverslag via de zeevaart in North Sea Port is in het eerste half jaar gedaald met 11,5 procent. 

In cijfers ging het om 32,4 miljoen ton. Vorig jaar was dit 36,6 miljoen ton. De coronacrisis is de oorzaak van de daling. “Vooral de overslag in massagoederen deelt in de klappen”, is de conclusie van de directie van de havenbedrijven in Zeeland en Gent. 

Binnenvaart

North Sea Port zegt dat alle sectoren dalen, op de containers na. Dat aantal steeg in de eerste zes maanden met 5,4 procent. 

De overslag via binnenvaart is in de eerste zes maanden ook gedaald ten opzichte van vorig jaar: 28 miljoen ton ten opzichte van 29,5 miljoen ton in 2019. Procentueel gaat het om een daling van iets meer dan 5 procent. 

Grensoverschrijdend

North Sea Port denkt dat ze de rest van het jaar last heeft van de coronacrisis. “De grensoverschrijdende haven kijkt echter uit naar een licht herstel van de goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart naar het einde van het jaar.” 

Meer uit Vlissingen

De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

5 uur geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

7 uur geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

9 uur geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

1 dag geleden
Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

2 dagen geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

2 dagen geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 dagen geleden