Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goede WW-cijfers zetten Dow Jones weer op record op Wall Street

Goede WW-cijfers zetten Dow Jones weer op record op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten nadat banken en industriële bedrijven waren gestegen als gevolg van gunstige cijfers over het aantal WW-aanvragen in de Verenigde Staten. De Dow-Jonesindex kwam daardoor opnieuw tot een recordstand. Vaccinproducenten hadden een zware dag. Door discussies over het opheffen van de patentbescherming voor coronavaccins werden onder meer Pfizer en Moderna lager gezet.

De Dow-Jonesindex scherpte zijn record van woensdag verder aan tot 34.548,53 punten, een toename van 0,9 procent. De brede S&P 500 won 0,7 procent tot 4195,08 punten en naderde de hoogste stand ooit van vorige week. Techgraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 13.632,84 punten. Het aantal nieuwe WW-aanvragen kwam vorige week uit op 498.000 van 590.000 een week eerder. Het aantal aanvragen kwam daarmee uit op het laagste niveau in ruim een jaar.

Industrie-aandelen zoals tractorfabrikant Deere en maker van motoren voor industriële toepassingen Cummins stegen tot bijna 3 procent. Financiële waarden, zoals de banken Wells Fargo, Goldman Sachs en Citigroup kregen er tot 2,3 procent bij. Costco steeg met 2,8 procent. De winkelketen zag zijn omzet in april fors stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

Moderna

Farmaceut Moderna verloor 1,4 procent. De onderneming rekent voor dit jaar op hogere opbrengsten met zijn coronavaccin, vooral door de problemen waar andere producten van coronavaccins mee kampen. Investeerders werd evenwel schrik aangejaagd door de discussie over het vrijgeven van patenten waar steeds meer landen heil in zien. Het afwijzen van het plan door Duitsland bracht evenwel wat steun en zorgde dat de ergste verliezen weer goedgemaakt werden. Ook Pfizer (min 1,9 procent) en BioNTech (min 1,6 procent) werden lager gezet.

Betalingsbedrijf PayPal kwam met beter dan verwachte resultaten in het eerste kwartaal en won 1,9 procent. Door de coronacrisis is er steeds meer vraag naar online-betaaloplossingen. ViacomCBS profiteerde van hogere advertentie-inkomsten maar daalde 2,4 procent.

Uber

Technologiebedrijf Uber kelderde haast 9 procent na cijfers. De onderneming die onder meer met een taxidienst actief is beloofde zijn chauffeurs meer te betalen om maar meer auto's op de weg te krijgen nu de economie aan het herstellen is. Ook kost het anders behandelen van de Britse chauffeurs eenmalig 600 miljoen dollar.

De euro was 1,2060 dollar waard, tegenover 1,2054 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent in prijs tot 64,87 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 68,24 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

27 minuten geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

1 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

2 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

4 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

4 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

4 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

5 uur geleden