Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Goed gesprek' tussen Van der Burg en Tubbergen over asielhotel

'Goed gesprek' tussen Van der Burg en Tubbergen over asielhotel

ALBERGEN (ANP) - Woensdag hebben staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en de gemeente Tubbergen opnieuw een gesprek gehad over het zogenoemde asielhotel in het dorp Albergen. Een woordvoerder van de staatssecretaris wilde niet meer kwijt dan dat het een "goed gesprek" was. De gemeente was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Dinsdag werd in de gemeente een motie aangenomen dat er in het hotel maximaal 150 asielzoekers mogen komen in plaats van de geplande driehonderd, zo meldde RTV Oost. Of hierover woensdagochtend is gesproken, is niet bekend.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kocht het hotel onlangs zonder medeweten van de gemeente. Dat zorgde voor veel onrust in de gemeente. Vorige week ging Van der Burg al met onder meer de gemeenteraad het gesprek aan om te luisteren naar de zorgen.

Een woordvoerder van het COA zegt dat de instantie "op korte termijn in gesprek gaat met de gemeente en de inwoners over de volgende stappen", laat een woordvoerder weten. Het COA wil er "een goede buur zijn" en vind het "belangrijk om in gesprek te gaan om vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen". Op de motie wilde de woordvoerder van het COA verder niet ingaan.

Meer uit Binnenland

Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

1 uur geleden
Omtzigt: niet de bedoeling dat aantekeningen zichtbaar waren

DEN HAAG (ANP) - De aantekeningen waarmee NSC-voorman Pieter Omtzigt is gefotografeerd, had hij voorafgaand aan het gesprek met verkenner Ronald Plasterk al opgepend. Dat zegt Omtzigt op X, nadat media hadden bericht over de zichtbare notities. Dat ze te zien waren, "was niet de bedoeling", stelt Omtzigt.

3 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

3 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Plasterk en Wilders spreken dinsdag Van der Plas, dan Yeşilgöz

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk heeft dinsdagochtend twee gesprekken gepland, eerst met PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas (BBB) en daarna met Wilders en VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz. Plasterk had al eerder aangegeven in "koppels" te willen praten met partijen over mogelijke regeringsdeelname.

3 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

4 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

4 uur geleden