Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Glazen Huis laat geen publiek meer toe, optredens gaan door

Glazen Huis laat geen publiek meer toe, optredens gaan door

AMERSFOORT (ANP) - Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen wordt geen publiek meer toegelaten op het terrein van het Glazen Huis voor 3FM Serious Request in Amersfoort. Artiesten zijn komende week nog wel welkom bij de goededoelenactie van het radiostation.

Ook de kerstmarkt en de geplande workshops worden geannuleerd, laat een woordvoerder van NPO 3FM weten. De geplande optredens van artiesten gaan wel door, net als de bezoeken van zogenoemde 'huisgasten'. "Samen met hen maken de dj’s van 3FM er een fantastische week van met hopelijk een mooi resultaat voor het Wereld Natuur Fonds", aldus de zegsman van het radiostation.

De editie van Het Glazen Huis was al aangepast op de maatregelen die tot dusver golden. Het gebied rondom het gebouw was afgesloten en slechts duizend mensen mochten, voorzien van een coronatoegangsbewijs, tegelijkertijd een kijkje nemen. Het tijdelijke onderkomen van de vier 3FM-jocks in het huis was bestempeld als een doorstroomlocatie.

Het Glazen Huis keerde zaterdag na afwezigheid van drie jaar weer terug voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. De actie, waarvoor de dj's een week lang verzoekplaten draaien voor het goede doel, duurt nog tot 24 december.

Meer uit Binnenland

Kamer wil einde aan uitzonderingspositie voor Tata Steel

DEN HAAG (ANP) - Er moet een einde komen aan de uitzondering op uitstootregels voor Tata Steel, vindt de Tweede Kamer. Bijna de hele Kamer wil dat de regering "zo spoedig mogelijk" de Europese uitzondering terugdraait, zodat ook Tata Steel aan de geldende regels wordt gehouden.

23 minuten geleden
Rob Stenders stopt als zendermanager van Radio Veronica

AMSTERDAM (ANP) - Rob Stenders stopt als zendermanager bij Radio Veronica, maar blijft wel actief als presentator van zijn middagprogramma op de zender. Dat bevestigt een woordvoerder van nieuwe eigenaar Mediahuis na een bericht van Adformatie hierover.

25 minuten geleden
Kamer wil verbod op 'onnodige medische ingrepen' in veehouderij

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil vanaf 1 januari 2025 een verbod op "onnodige medische ingrepen" bij dieren, zoals het afknippen van staarten bij biggen. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel hiertoe van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

26 minuten geleden
Noordwijk wil onder voorwaarden 40 jonge asielzoekers opvangen

NOORDWIJK (ANP) - De Zuid-Hollandse gemeente Noordwijk is bereid om jonge asielzoekers op te vangen na een oproep van staatssecretaris Eric van der Burg, maar wel onder strenge voorwaarden. Er is plek voor maximaal veertig jongeren. Zij kunnen vier maanden blijven en geen dag langer, ook niet op een andere plek binnen de gemeente. Noordwijk wil dat er geen 'veiligelanders' worden opgevangen.

34 minuten geleden
Tweede Kamer wil dat de import van kalfjes stopt

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de import van kalfjes. Volgens het onlangs vertrokken PvdD-Kamerlid Leonie Vestering gaan de lange reizen met de "piepjonge kalfjes gepaard met ernstig dierenleed". Zij meldt ook dat het afgelopen halfjaar meer kalfjes uit Ierland zijn gehaald dan daarvoor.

56 minuten geleden
Vestering bij afscheid: PvdD moet om dieren draaien, niet om ego's

DEN HAAG (ANP) - "Geen ego's, maar dieren horen centraal te staan bij de Partij voor de Dieren." Met die woorden neemt PvdD-Kamerlid Leonie Vestering afscheid van de Tweede Kamer. Ze kondigde recent haar vertrek aan vanwege het hoogoplopende conflict in haar partij. Ze dankte haar medewerkers, collega-Kamerleden van andere partijen, dierbeschermingsorganisaties en deskundigen. Over haar eigen fractie repte ze niet.

1 uur geleden
Veilig Thuis: enige melding over kind bij A12-blokkade afgewezen

DEN HAAG (ANP) - Veilig Thuis heeft tot nu toe maar één melding van de politie gekregen over een kind dat eerder deze maand meedeed aan de klimaatprotesten op de snelweg A12 in Den Haag. Het gaat om een kind uit de regio Midden-Brabant. De afdeling van Veilig Thuis daar heeft de melding beoordeeld en afgewezen. "Na screening bleek geen sprake te zijn van wat geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt genoemd, ofwel huiselijk geweld en kindermishandeling. Melding niet aangenomen en leidt niet tot vervolgstappen", aldus het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.

1 uur geleden