Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Glasvezel voor bedrijventerreinen in Vlissingen en Borsele

Glasvezel voor bedrijventerreinen in Vlissingen en Borsele

GOES/VLISSINGEN - Ondernemers en bewoners op bedrijventerreinen in de gemeenten Vlissingen en Borsele kunnen zich vanaf nu aanmelden voor glasvezelinternet. Het gaat om de Kenniswerf, Poortersweg, Vrijburg, Baskensburg I, Souburg en Buitenhaven in Vlissingen en de Noordzak en Noordlandseweg in Heinekenszand en het bedrijventerrein in ’s-Gravenpolder. 

Als er voor 8 oktober voldoende abonnementen zijn afgesloten, wordt er glasvezel aangelegd op deze bedrijventerreinen, meldt Delta Netwerk. 

In Goes legt Delta Netwerk al een nieuw glasvezelnetwerk aan. Het bedrijf wil nog meer bedrijventerreinen in Zeeland voorzien van glasvezelinternet. ‘Wij vinden het belangrijk dat supersnel en betaalbaar internet voor iedereen bereikbaar wordt’, schrijft het Delta Netwerk in een persbericht. 

Kijk voor meer informatie op deltanetwerk.nl/zeeland.

Meer uit Beveland

Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

1 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

2 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

18 uur geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden
Gratis babystartpakket in Goes

GOES - Elk kind heeft recht op een goede start. Daarom gaat de gemeente Goes een samenwerking aan met Stichting Babyspullen. (Aanstaande) ouders met een minimuminkomen kunnen een gratis babystartpakket ontvangen. Hierin zitten basisproducten om de baby de eerste periode goed te kunnen verzorgen.

1 dag geleden
Zeeland waarschuwt voor 'financieel ravijn' en vraagt om meer overheidsinvesteringen

ZEELAND - Naar aanleiding van de Troonrede van dinsdag hebben de Zeeuwse overheden hun verwachtingen en zorgen geuit voor de provincie Zeeland. Terwijl ze uitkijken naar de samenwerking met de regering, vragen ze speciale aandacht voor extra investeringen in de regio. Ook roepen ze op tot een krachtige landelijke aanpak van het stikstofprobleem.

1 dag geleden
Borselenaren bezoeken Engelse bouwplaats kerncentrale: 'Vooraf goede afspraken én uitgebreide nulmeting maken'

HEINKENSZAND - Leden van de Borselse Voorwaarden Groep hebben twee weken geleden de bouw van twee kernreactoren in zuidwest-Engeland met eigen ogen bekeken. “Dat was zeer indrukwekkend”, vertelt de delegatie over onder meer de grootte van de bouwplaats en de impact van de jarenlange bouwwerkzaamheden. “Hoewel er grote verschillen zijn tussen de situatie daar en hier hebben we een realistisch beeld gekregen van de gevolgen van de bouw. Die baren ons zorgen. We zijn er niet van overtuigd dat zo’n groot en langdurig project hier past. Het is enorm belangrijk dat er vóóraf voorwaarden worden opgesteld waaraan iedereen zich houdt. Er moet nu al begonnen worden met een nulmeting van alles, zoals geluid, licht, stof en trillingen. Ook willen we ruime compensatie.”

2 dagen geleden