Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GL vraagt alsnog om milieuonderzoek voor biovergister

GL vraagt alsnog om milieuonderzoek voor biovergister

RILLAND - In schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland hamert de fractie van GroenLinks op het uitvoeren van een MER (Milieu Effecten Rapportage) voor de komst van een biovergister bij Rilland.

'Op 16 mei publiceerde onder meer NRC een artikel over misstanden bij mestvergisters', schrijven GroenLinks-Statenleden Maaike Walraven en Gerwi Temmink in hun vragen. 'Hierin wordt op basis van onderzoek van onder meer het Openbaar Ministerie en enkele provincies vastgesteld dat er bij de covergisterinstallaties sprake is van fraude en het bijmengen van gif, slachtafval, zware metalen en andere schadelijke en verboden stoffen. Dit blijken geen incidenten te zijn.'


Gezondheid
Een tweede aanleiding voor hun vragen is het besluit van de provincie Zeeland om voor de biovergister in Rilland geen MER te laten opmaken, schrijven de twee. 'De provincie is echter wel verantwoordelijk voor milieu en natuur plus de veiligheid en gezondheid van mensen.'
GroenLinks vraagt of Gedeputeerde Staten weten van het nieuws over de misstanden. 'Deelt het college onze zorgen dat we deze problematiek met de mogelijke komst van een dergelijke vergister in Rilland ook onze provincie binnenhalen? Hoe denkt het college deze risico’s te kunnen afdekken? Is het college bereid om, mede gelet op de extra risico’s op vervuiling met onbedoelde stoffen, alsnog een MER te laten uitvoeren?'

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

17 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

4 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden