Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Giro d'Italia geeft prijzengeld ingekorte etappe aan goed doel

Giro d'Italia geeft prijzengeld ingekorte etappe aan goed doel

ASTI (ANP) - De organisatie van de Ronde van Italië keert geen premies uit voor de negentiende etappe. Giro-baas Mauro Vegni liet dat weten in reactie op het inkorten van de etappe. De organisatie liet via Twitter weten dat het prijzengeld van de etappe zal worden gedoneerd aan een medisch centrum dat zich inzet in de strijd tegen Covid-19.

De negentiende etappe in de Ronde van Italië werd vrijdag na protesten van de renners ingekort. Die zagen het na bijna drie zware weken niet zitten in de stromende regen een vlakke rit van liefst 258 kilometer af te leggen en weigerden van start te gaan. Uiteindelijk werden de renners verplaatst naar Abbiategrasso waar werd gestart voor een etappe van 124 kilometer, die werd gewonnen door de Tsjech Josef Cerny.

Een woedende Vegni had al aangekondigd dat iemand ging opdraaien voor het inkorten van de rit, dat hij onder druk had moeten toestaan. Volgens hem waren ook niet alle renners het met het protest eens. De Giro-baas vond ook dat er na de herstart niet was gekoerst, zo zei hij tegen de Italiaanse zender RAI. Het peloton staakte na een poosje de achtervolging op de kopgroep en kwam binnen op bijna 12 minuten.

Wielrenner Adam Hansen die namens de rennersvakbond CPA had overlegd met de organisatie liet in een reactie weten dat zestien ploegen hadden gevraagd om de etappe in te korten. Bij de start wilden de renners volgens de Australiër niet starten en was dat een collectief besluit.

Meer uit Sport

Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

21 minuten geleden
Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

42 minuten geleden
Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

4 uur geleden
Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

4 uur geleden
Tennisser Thiem beëindigt carrière aan eind van seizoen

WENEN (ANP) - Dominic Thiem stopt aan het einde van dit seizoen met tennissen. Dat heeft de 30-jarige Oostenrijker in een video bekendgemaakt op Instagram. Hij kampt al langere tijd met een polsblessure.

5 uur geleden
Doncic en Mitchell op schot voor Mavericks en Cavaliers in NBA

OKLAHOMA (ANP) - Luka Doncic heeft Dallas Mavericks aan een zege op Oklahoma City Thunder geholpen. De Sloveense basketballer had met 29 punten een groot aandeel in een zege (119-110). Beide ploegen staan nu weer op gelijke hoogte in de halve finales van de play-offs van de Western Conference van de NBA (1-1).

11 uur geleden
Franse middenvelder Tchouaméni met blessure enige tijd aan de kant

MADRID (ANP/AFP) - De Franse middenvelder Aurélien Tchouaméni kampt met een stressfractuur in zijn linkervoet, meldt zijn club Real Madrid. Het is nog onduidelijk of hij op tijd fit is voor de finale van de Champions League op 1 juni tegen Borussia Dortmund.

1 dag geleden