Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ghosn: familie had niets met vlucht te maken

Ghosn: familie had niets met vlucht te maken

BEIROET (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De familie van Carlos Ghosn had niets met zijn vlucht van Japan naar Libanon te maken. Dat heeft de gevallen automagnaat in een verklaring laten weten. Ghosn zegt zijn ontsnapping helemaal zelf te hebben gepland.

Volgens verschillende media heeft de familie van Ghosn, en dan met name zijn vrouw, een grote rol gespeeld bij het plannen van de vlucht. De vlucht zou vanuit meerdere landen zijn voorbereid.

Er is nog veel onduidelijk over hoe Ghosn, die in Tokio onder huisarrest stond en 24 uur per dag werd bewaakt, Japan is ontvlucht. Wel zeker is dat hij van Japan naar Turkije vloog en daarvandaan met een privévliegtuig naar Beiroet ging. Dat land zou hij op een Frans paspoort zijn binnengekomen.

Ghosn, die aan het roer stond van Nissan, Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi, zat ruim een jaar vast in Japan op verdenking van miljoenenfraude. Een deel van die tijd zat hij in een cel in Tokio, maar al maanden mocht hij een rechtszaak in huisarrest afwachten. De gevallen automagnaat wist rond de jaarwisseling Japan te ontvluchten.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar cijfers ABN AMRO en inflatie VS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek nog wat kwartaalresultaten te verwerken, al hebben zij de meeste cijfers achter de rug. Op de Amsterdamse beurs is ABN AMRO aan de beurt. Uit de Verenigde Staten komen inflatiecijfers. In Frankfurt opent het grote Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer de boeken.

3 minuten geleden
QatarEnergy en ExxonMobil delen Egyptische gasvondst

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy, een van 's werelds grootste exporteurs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), is mede-eigenaar geworden van twee grote gasvelden voor de kust van Egypte. Het Qatarese staatsbedrijf krijgt een belang van 40 procent in de velden, die samen een oppervlakte van 11.400 vierkante kilometer beslaan. Het Amerikaanse energieconcern ExxonMobil, dat de gasvelden gaat exploiteren, behoudt een belang van 60 procent, werd zondag bekend.

51 minuten geleden
Onderzoek: tekort geschoolde arbeiders kost Duitsland 49 miljard

BERLIJN (ANP/AFP) - Het Duitse bedrijfsleven loopt dit jaar ongeveer 49 miljard euro mis door een gebrek aan goed geschoolde arbeidskrachten. Volgens onderzoekers van het Institut der deutschen Wirtschaft (IW) zou de toevoeging van 573.000 gekwalificeerde werknemers de productiepotentie met ongeveer 1,1 procentpunt verhogen.

1 uur geleden
Christie's stelt horlogeveiling uit om 'beveiligingsprobleem'

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Veilinghuis Christie's heeft een veiling van zeldzame horloges in Genève, die voor maandag gepland stond, uitgesteld vanwege een "technisch beveiligingsprobleem". Hierdoor haalde het veilinghuis vrijdag de website offline. De horlogeveiling is naar dinsdag verplaatst, maakte Christie's bekend.

2 uur geleden
Ook toezichthouder FAA onder vuur om veiligheidsproblemen Boeing

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) staat opnieuw in het middelpunt van kritiek vanwege veiligheidsproblemen bij luchtvaartfabrikant Boeing. Recentelijk kwamen tal van veiligheidsproblemen aan het licht bij Boeing. Volgens critici laat de FAA steken vallen in zijn toezicht op het concern.

4 uur geleden
Zuid-Korea trekt miljarden uit voor versterking chipindustrie

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Zuid-Korea trekt omgerekend 6,8 miljard euro uit om de cruciale chipindustrie van het land te versterken, zegt minister van Financiën Choi Sang-mok. Het land moet wereldleider op het gebied van computerchips voor kunstmatige intelligentie (AI) worden, gaf de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol eerder aan.

7 uur geleden
Opnieuw onrustig tijdens demonstratie bij Duitse Teslafabriek

GRÜNHEIDE (AFP/ANP) - Bij de Teslafabriek in Grünheide, iets ten oosten van Berlijn, is het opnieuw tot aanvaringen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ook de voorbije dagen was het er onrustig.

21 uur geleden