Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD Zeeland vaccineert in pop-up locaties in Tholen

GGD Zeeland vaccineert in pop-up locaties in Tholen

THOLEN - GGD Zeeland start volgende week met het vaccineren in verschillende pop-up locaties in de gemeente Tholen. Zoals al eerder aangekondigd komt de vaccinatiecampagne in een nieuwe fase: van grootschalig en veel prikken tegelijkertijd, naar kleinschalig en daar waar nodig. Joke Gaemers, directeur publieke gezondheid: “ik ben heel blij dat we in samenwerking met gemeenten de inwoners van deze gemeenten de mogelijkheid kunnen bieden om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Zo maken we de drempel voor hen zo laag mogelijk.”

Met de pop-up locaties biedt de GGD vaccinaties aan op de plekken in Zeeland waar dat nu nodig is. Mensen die om wat voor reden dan ook nog geen vaccinatie hebben gehaald, kunnen dat nu alsnog doen. Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad nodig. In Zeeland is minstens 85% van de 65-plussers nu volledig gevaccineerd. Het aantal gevaccineerde personen is in Tholen en Reimerswaal lager dan in Zeeland gemiddeld. Toch geeft het feit dat minstens 85% van de Zeeuwse 65-plussers al volledig gevaccineerd is aan dat ook in deze gemeenten de bereidheid tot vaccineren hoog ligt.

Geen afspraak

Mensen hoeven voor een vaccinatie op een pop-up locatie geen afspraak te maken. Iedereen geboren voor 1 juli 2009 én een geldig identiteitsbewijs is van harte welkom. Op de locatie krijg je een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). Het is niet mogelijk om te kiezen welk vaccin je krijgt. Data en locaties voor het moment van de tweede prik volgen nog.

Data gemeente Tholen

LocatieDatumTijdstipSint Maartensdijk – Haestinge Sportlaan 2Dinsdag 17 augustus16.00 – 18.00 uurSint Philipsland – De Wimpel Eendrachtstraat 52Donderdag 19 augustus16.00 – 18.00 uurTholen – Meulvliet Zoekweg 8Dinsdag 24 augustus16.00 – 18.00 uurSint Annaland – Wellevaete Hoenderweg 133Donderdag 26 augustus16.00 – 18.00 uur

Meer uit Tholen

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

10 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

13 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

16 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

19 uur geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

1 dag geleden